Esp'liler 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Esp'liler 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

Esp\'liler 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Örgütü, "12 Eylül darbesi iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi.

12.01.2012 15:33

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Örgütü, "12 Eylül darbesi iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Şimdi davayı toplumsallaştırma, davaya sahip çıkma zamanı" diyerek, Bayraklı Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Ellerinde 12 Eylül'de işkence görenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla gelen bir grup EDP'li 'Darbeciler hesap verecek' diye slogan attı. ESP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, "Evren ve Şahinkaya hakkındaki dava binlerce mağdurun ve bütün yurttaşların haklı beklentileriydi. Gücünü darbecilerden ve her türlü insanlık dışı muamelenin utanmazca savunduğu siyasal iklimden alan işkenceciler halen aramızda 'saygın yurtaşlar' olarak dolaşıyor" dedi.

İnsanlık suçunu işleyenlerle ortaklarının mutlaka hukuk önünde hesap vermesini istediklerine değinen Arif Ali Cangı, "EDP, 12 Eylül'e, sorumlularına, yasa ve kurumlarına, uygulamalarına ve uzantılarına karşı mücadelenin sesi olmaya devam edecektir. 12 Eylülcüler hakkında şikayetçi olduk, şimdi davanın müdahili olacağız" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esp'liler 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement