Etiyopya'dan Sudan'a Destek Mesajı - Son Dakika
Güncel

Etiyopya'dan Sudan'a Destek Mesajı

Etiyopya\'dan Sudan\'a Destek Mesajı

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, ülkesinin terörle mücadelede Somali ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

22.02.2017 20:18

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, ülkesinin terörle mücadelede Somali ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Somali'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, göreve gelmesi münasebeti ile başkent Mogadişu'da 124 ülkeden devlet başkanları, hükümet temsilcileri ve uluslararası kurum temsilcilerinin katıldığı tören düzenlendi.

Törene katılan Desalegn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin, Somali'nin, istikrarın sağlanması ve terörle mücadelede harcadığı çabaları desteklediğini, görevi devralan Cumhurbaşkanı Fermacu'ya da Etiyopya olarak verdikleri desteği ifade ettiğini aktardı.

Eski Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da ülkesinde uzlaşı ve ulusal mutabakat sürecinde yeni bir dönemin başladığına dikkati çekerek, "Somali halkının tümü yeni seçilen cumhurbaşkanının yanındadır. Güçlü bir Somali'nin inşa edilmesi için çalışacağız." dedi.

Mahmud ayrıca yeni Cumhurbaşkanı Fermacu'nun diyalog çağrısını "doğru yönde bir adım" olarak nitelendirerek, bu adımın uluslararası toplumdan ve bölge ülkelerinden destek göreceğini söyledi.

Başkent Mogadişu'da 124 ülkeden devlet başkanları ve hükümet temsilcileri, uluslararası kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törene Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya'dan Sudan'a Destek Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement