İzmir'de Evleri Su Bastı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Evleri Su Bastı

İzmir\'de Evleri Su Bastı

İzmir'de öğle saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle Buca ilçesinde de çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını oluştu.

07.08.2014 16:23  Güncelleme: 16:35

İzmir'de öğle saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle Buca ilçesinde de çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını oluştu.

İlçede yağıştan en çok etkilenen bölge, geçmişte su baskınlarının yaşandığı ve altyapının iyileştirilmesi için yerel yönetimlere başvurusu bulunan Kozağaç Mahallesi oldu. Buca Pazaryeri ve Çevik Bir Meydanı arasında kalan sokakta aşırı yağış nedeniyle altyapı sistemi yetersiz kaldı.

Bir vatandaşın cep telefonuyla görüntülediği Kozağaç Mahallesi Muhtarlığı binası ile 10'a yakın ev ve iş yeri su baskını sonucu hasar oluştu. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Mahalle sakinlerinden Melek Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce de su baskını yaşadıklarını ancak bugünki olayın afet boyutunda olduğunu belirtti.

Efe, "Öğleye doğru yağmur şiddetlendi. Evimiz zeminde yer alıyor. Sokaktan gelen su, balkon kapılarının ardından eve girmeye başladı. Hiçbir şey yapamadık. Kısa sürede evin içi göl oldu. İtfaiye çağırdık uzun süre geçmesine rağmen henüz gelen olmadı" dedi.

Aynı mahallede ikimat eden Emine Çırakman ise suyun evin içine birikmesi sonrası korkuyla kendisini dışarı attığını, geri döndüğünde kendi evini tanıyamadığını ifade etti.

Bölgede daha önce baskın yaşanması nedeniyle birçok iş yerinin suyu engellemek amacıyla setler yaptığı ve bugün yaşanan selde de bu setlerin bazı iş yerlerinin zarara uğramasını engellediği öğrenildi.

-"Felaket, göz göre göre geldi"

Öte yandan Kozağaç Mahallesi Muhtarı İdris Avcı, bölgenin eski bir dere yatağı olduğunu, ıslah edilmesi ve altyapı sisteminin iyileştirilmesi için yerel yönetimlere defalarca başvuruda bulunduklarını belirtti.

En son kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediyesine bir yazı yazdığını ayrıca Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na konuyu sözlü olarak ilettiğini iddia eden Avcı, "Bu taleplerimiz sonrası herhangi bir şey yapılmadı. Maalesef bugün yaşadığımız felaket göz göre göre geldi" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Evleri Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement