Expo 2016 Antalya'ya Doğru - Son Dakika
Güncel

Expo 2016 Antalya'ya Doğru

Expo 2016 Antalya\'ya Doğru

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında Çocuk Adası'na yansıtılacak görüntüleri, havalimanına yaklaşan uçaktaki yolcular da görebilecek.

11.03.2016 11:58

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında Çocuk Adası'na yansıtılacak görüntüleri, havalimanına yaklaşan uçaktaki yolcular da görebilecek.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'da 8 bin metrekarelik alana ve 100 metre çapında kurulan Çocuk Adası'nda teknolojik testlere başlandı.

Mavi kubbe biçiminde inşa edilen ve dört ayrı köprüden girilen Çoçuk Adası'nda "Video mapping" uygulaması yapıldı. Akşam sergi alanını ziyaret edecek çocuklar ve aileleri, Çocuk Adası'nda Video Mapping şovuyla karşılanacak. 360 saniyelik görsel şovda, kozmosun oluşumundan sonra dünya ve Türkiye'deki mevsimler anlatılacak.

Video mapping uygulamasını projelendiren yazılım ve içeriklerden sorumlu proje yöneticisi Çerağ Küçükçağlayan, EXPO temasına uygun 360 saniyelik video yansıtma ve obje giydirme tasarladıklarını belirtti.

Temanın bir senaryosunun olduğunu vurgulayan Küçükçağlayan, şunları kaydetti:

"360 saniye boyunca önce makro kozmostan başlayıp, dünyaya sonra Türkiye'ye oradan da mevsimlere ve EXPO'ya giden genelden özele doğru 360 saniyelik bir senaryomuz var. Önce evreni ve kozmosu gördüğümüz plandan yavaş yavaş dünyaya yaklaşıyoruz, sonra orada Türkiye'ye zoom yapıyoruz ve birden kendimizi Türkiye'nin içinde bir ormanda görüyoruz. Burada mevsimlerin geçişine şahit oluyoruz. Dört mevsim, ilkbahar, yaz, sonbahar, kış gibi geçiyor temalarıyla."

Küçükçağlayan, görüntünün 6 büyük direk üzerindeki projeksiyonlar sayesinde kubbede döndüğünü, video mapping şovunun müzik eşliğinde havanın tamamen kararmasından sonra 15 dakikada bir sunulacağını bildirdi.

Şovun EXPO logosuyla sona erdiğini belirten Küçükçağlayan, "Çocuk Adası'nda yaptığımız görsel şov, uçaktan dahi gözükebilecek, buranın bir nevi vitrini olacak bir gösteri tasarladık. EXPO ziyaretçilerine bu gösteriyi sunmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2016 Antalya'ya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement