Fatih Projesi CeBIT'te Tanıtılıyor - Son Dakika
Güncel

Fatih Projesi CeBIT'te Tanıtılıyor

Fatih Projesi CeBIT\'te Tanıtılıyor

Almanya'nın Hannover kentinde 14 -18 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan Uluslararası Bilişim Fuarı CeBIT'te Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı da stant açtı.

14.03.2016 17:23

Almanya'nın Hannover kentinde 14 -18 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan Uluslararası Bilişim Fuarı CeBIT'te Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı da stant açtı. 6 nolu holde stant kuran bakanlık eğitim ve eğitim teknolojileri projesi olan "Fatih Projesini" tanıtmaya başladı. MEB standını ziyaret edenlere proje ile ilgili bilgi verilip Türk Lokumu ve Antep Fıstığı ikram ediliyor. Dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi

Proje ile ilgili açıklama yapan MEB İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, Fatih Projesinin dünyanın en büyük eğitim ve eğitim teknolojileri projesi olduğunu söyledi. Projelerini birçok ülke tarafından çok yakından takibe alındığını belirten Arslan şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve ülkemizin en büyük eğitim ve eğitim teknolojileri projesi olan Fatih Projesini tanıtmak amacıyla Hannover CeBIT Fuarındayız. Dünya'nın en büyük eğitim teknolojileri projesiyiz. Fatih Projesi'nin beş bileşeni var. Projenin içerik kısmı olan eğitim bilişim ağı dünyanın en büyük eğitim portali. Bu konuda iddialıyız. Bir milyon üzerinde içeriğimiz var. Bu projeye çok büyük bir ilgi var. Milli Eğitim Bakanlığında 40'a yakın milli eğitim bakanını ağırladık. Onlara bu projeyi anlattık, sunduk. Proje hepsinin çok ilgisini çekti, kısmen veya tamamen ülkelerinde uygulamak istediklerini ifade ettiler. Türkiye'de orta ve lise düzeyindeki okullarımızın tamamına yakınında akıllı tahta var. Biz eğitimimizin çağ atlayacağına ve çok üst seviyelere çıkacağını umuyoruz. 430 bin dolayında akıllı tahtalarımız şu anda sınıflarda. 1 milyon 437 bin tabletimiz de öğrenci ve öğretmenlerimizde. 30 bin dolayında okulumuzda geniş bant internet erişimi sağlanmış vaziyette. İçerik ise en güçlü yönümüz. Sayın bakanımızın ifadesiyle biz Türkiye olarak içerik ihracatçısı olacak ülkeyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatih Projesi CeBIT'te Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement