Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, alanda uygulamayı kontrol etti.
Sırada Alt Laleli, Gedikpaşa, Hocapaşa ve Sirkeci Bölgeleri var…
Fatih Belediyesi, yayalaştırma çalışmalarına ilk olarak 2005 yılında Yedikule Mahallesi'ndeki Genç Ağa Sokak'ta başladı. Ardından 01 Ocak 2011'de Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı içine alan 90 cadde ve sokak yayalaştırıldı.
25 Nisan 2011'de Laleli Bölgesinde Şehzadebaşı Caddesi-Hayriye Tüccarı Caddesi ile Atatürk Bulvarı - Büyük Reşitpaşa Caddesi arasında 7 cadde ve sokak trafiğe kapatıldı. 02 Ocak 2012 Pazartesi günü ise Üst Laleli Bölgesi'nde Şehzadebaşı Caddesi – Ordu Caddesi ile Atatürk Bulvarı – Büyük Reşitpaşa Caddesi arasında kalan kısımlarda 16 cadde ve sokak daha yayalaştırıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren uygulamayı alanda takip eden Fatih belediye başkanı Mustafa Demir, 'Dünyanın her yerinde kentin kalbi sayılan bölgelerin yayalaştırıldığını' belirtti. Fatih'te bugüne kadar yaptıkları yayalaştırma çalışmalarının çok başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren Demir, Tarihi Yarımada bölgesindeki yayalaştırma çalışmalarına Sultanahmet bölgesinde girişleri kontrol altına almayla başladıklarını anımsattı. Demir, ikinci büyük yayalaştırma çalışmalarının ise Sirkeci ve çevresinin olduğunu, 90 cadde ve sokağın 1 Ocak 2011 tarihinde yayalaştırdıklarını hatırlatarak, proje kapsamında 150 cadde ve sokağın yayalaştırıldığını kaydetti.
Üst Laleli adı verilen bölgedeki Ordu, Şehzadebaşı ve Büyükreşitpaşa caddeleri ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölgenin yayalaştırıldığını, yaklaşık iki yıldır bölgenin yol, bordür, aydınlatma, yer altı konteynırları çalışmasını yaptıklarını dile getiren Demir, tarihi yarımada bölgesinde yapılan bu çalışmanın dünya ölçeğinde olduğunu anlattı.Demir, ''Tarihi yarımada'daki esnaf, bizim ne için çaba gösterdiğimizi anlıyor. Esnaf, bir arayış içinde olduğumuzu biliyor. Bu arayışın öncelikle esnafın kendi menfaatine olduğunu biliyorlar. Bugün, bizim için önemli bir adım. Bundan sonraki hedefimizi Alt Laleli olarak adlandırılan Ordu Caddesi ve Marmara sahili arasındaki bölgelerde çalışmak. Zaten şu an orada yol, aydınlatma, çöp ve bordür çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında Gedikpaşa bölgesinde çalışmamız var. 2 ay sonra Gülhane Parkı ile Sirkeci garının arkasındaki bölgeyi çalışacağız. Hedefimiz, Eminönü bölgesindeki tüm yayalaştırma çalışmasını 29 Ekim 2013'e kadar bitirmek. Neden 2013. Çünkü Marmaray çalışmaya başlayacak'' diye konuştu.
Yayalaştırma çalışmalarının sonrasında binaların cephelerinin de ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Demir, cephelerin de düzenlenerek, tarihi dokuya uygun cephe örnekleriyle Fatih'in çehresinin değiştiğini söyledi.Yayalaştırma projesi kapsamında 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren UKOME kararıyla, Üst Laleli bölgesinde Şehzadebaşı Caddesi–Ordu Caddesi ile Atatürk Bulvarı– Büyük Reşitpaşa Caddesi arasındaki Ahmet Selahattin, Ahmet Şuayip, Bukalı Dede, Çukur Çeşme, Defter Emini, Gümrük Emini, Harikazadeler, Kurultay, Mahvil, Mimarbaşı, Ömer Yılmaz, Reyhani Çıkmazı, Selimpaşa, Şirvanizade, Yeşil Tulumba ve Zeynep Kamil sokakları yayalaştırıldı.
Son Dakika › Güncel › Fatih Yayalaşmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?