Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avukatların Sivas Adalet Sarayı önünde toplanması Baro Başkanı Hakan Bahadır'ın açıklaması İstiklal Marşı okunması Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır ve kentteki çok sayıda avukat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

17.07.2016 18:20

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avukatların Sivas Adalet Sarayı önünde toplanması

Baro Başkanı Hakan Bahadır'ın açıklaması

İstiklal Marşı okunması Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır ve kentteki çok sayıda avukat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişimini protesto eden avukatlar, Sivas Adalet Sarayı önünde toplandı.

Avukatlar adına basın bildirisini okuyan Bahadır, 15 Temmuz'da Türkiye'nin kara bir gün yaşadığını söyledi.

Ülkenin çok zor bir dönem geçirdiğine dikkati çeken Bahadır, "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir gurup vatan haini, ülkemizi çok daha büyük sıkıntıya sokacak darbe girişiminde bulunmuş, asker ve polisimiz karşı karşıya getirilmek istenmiş, milletin meclisine haince saldırılmıştır." dedi.

Bu hain saldırıda çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda yaralı olduğunu, milletin meclisine saldırıldığını dile getiren Bahadır, şunları kaydetti:

"Milletimize bu acıyı yaşatan vatan hainlerini lanetliyorum. Sivas Barosu olarak darbelere karşıyız, demokrasiye, milli iradeye, cumhuriyete gönülden bağlıyız. Yaşanan bu üzücü olayın tek olumlu sonucu milletimizin darbeye karşı direnme hakkını kullanarak demokrasiye sahip çıkmış olmasıdır. Ancak demokrasiye sahip çıkılırken, devletine, milletine bağlı rütbeli askerlerimize ve özellikle masum Mehmetçiğe karşı davranışlarda da çok dikkatli olunmalıdır."

Yaşanan her sorunun çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi, çözüm yönteminin demokrasi ve hukuk olması gerektiğini belirten Bahadır, bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Avukatlar, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Genç MÜSAD'tan tepki

Öte yandan Genç MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Yusuf Oflaz da yaptığı yazılı açıklamada, "Ulus olarak takvimlerimize ve zihnimize kazımamız gereken bir gün yaşadık. Milli iradeye karşı, meşru hükümetimize karşı askeri birliklerin içerisinde dar bir grup tarafından başlatılan kalkışma çok şükür başarısız olmuştur. Millet olarak tek yumruk olduk, tek vücut olduk ve demokrasimize sahip çıktık." ifadelerini kullandı.

Milletin özgürlük ve demokratik haklarının bu şekilde haince kalkışmalarla engellenemeyeceğini vurgulayan Oflaz, demokrasi mücadelesinde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement