Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

19.07.2016 18:24

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Merkez Camisi'nde toplanan grup arasında yer alan Mehmet Emin Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın iradesine yapılan bu darbe girişimine karşı vatandaşların iradesine sahip çıkarak meydanları doldurması gerektiğini söyledi.

Halkın meydanlara inmesiyle kaosun engellendiğini belirten Bal, "Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. Bütün mazlum halklara şemsiye olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve bütün İslam alemine kin gözüyle bakan bu acıları çektiren insanları Allah kahru perişan etsin. Bütün Müslümanlara da yardımcı olsun." ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Metin Çelebi ise 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak darbeye karşı seslerini yükselttiklerini söyledi.

Şiddet olaylarına karşı olduklarını dile getiren Çelebi, şöyle konuştu:

"Bu darbe sadece hükümete yönelik değildi. Türkiye halkına ve İslam'a karşı yapılmış bir darbe girişimiydi. Ancak bu onların hesabıydı bir de Allah'ın hesabı vardı. Allah tuzakları kuran en hayırlısıdır. Bundan sonra böyle bir kalkışmayı gerçekleştirmeye güçleri yetmeyecek. Camia olarak her zaman darbelere karşı olacağız."

Esnaf Abdullatif Akın ise meydanlarda kalmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızı onlara yedirtmeyiz. Toplum olarak tek vücut olup darbeye karşı dik duracağız. Darbeye kaşı meydanlara çıkan halk, büyük bir direniş ve büyük bir destan yazdı, bunu da dünyaya gösterdi." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement