''Fotoğraf Her Yerde'' sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM), 11 Mart'ta açılıyor.
''An, en kısa zaman ölçüsü olarak bilinse de, hayatımızda paha biçilmez öneme sahip. Geleceğimize; anlık olaylar damga vurur genellikle. Bu nedenle ''an'', sürekli peşinde koştuğum bir olgudur benim için. Fotoğraf çekmeyi de bu yüzden seviyorum. Fotoğraf sayesinde, sürekli peşinden koştuğum anı, yakalayabiliyorum.''
Bu sözlerin sahibi, fotoğrafçı, gazeteci ve öğretim görevlisi Selahattin Nizam.
çeyrek asrı aşkındır fotoğraf çekiyor. 1984 yılında; öğrencisi olduğu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV, Sinema bölümünde başladığı fotoğraf serüvenini, bilgi ve deneyimlerini fotoğraf severlere aktararak ve elbette fotoğraf çekmeye devam ederek, sürdürüyor.
Fotoğrafın, farkındalık sağladığını, gereksiz ayrıntıların insan yaşamından ayıklanmasına yardımcı olduğunu savunan fotoğrafçı, çeşitli zamanlarda çektiği ve ''anı'' belgelediği fotoğraflarını, Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM), fotoğraf severlerin beğenisine sunuyor.
Selahattin Nizam'ın, görmesini bildikten sonra fark etmenin de mümkün olduğu görüşünden hareketle, ''Fotoğraf Her Yerde'' adını verdiği fotoğraf sergisi, 11-19 Mart Tarihleri arasında, Caddebostan Kültür Merkezi, 4. Kat Fuaye Salonu'nda gezilebilecek. Sergi süresince fotoğrafçı, fotoğrafa ilgisi olanlara yönelik ''hayata objektiften bakmak'' isimli ücretsiz workshoplar da yapacak.
Ekonomi Muhabirleri Derneği üyesi de olan Selahattin Nizam, fotoğrafa bakışını şöyle tanımlıyor: ''Fotoğraf, çekildiği anı yansıtır. Sonradan müdahale ederek fotoğrafı maniple etmek, ya da fotoğrafı önceden kurgulayarak çekmek, gerçekliği bozmak gibi geliyor bana. O nedenle; çerçeveden konuyu bozan ayrıntıları kesip atmak dışında, fotoğraflara müdahale etmiyorum. İnsanlar, çektiğim fotoğrafları görünce, ''ne kadar da doğal'' demekten kendini alamıyor. Beni mutlu eden, işte bu tepkiler.''
Son Dakika › Güncel › Fotoğrafa Gazeteci Bakışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?