Fransa'da demiryolu işçilerinin çarşamba günü ülke genelinde başlattığı grev sürüyor.
Grev nedeniyle ülke içi ve yurt dışı seferler önemli ölçüde aksıyor.
Cumartesi günü tarifeli seferlerin yaklaşık yarısı grev yüzünden gerçekleştirilemedi.
Grev, daha çok İtalya ve İspanya'ya yönelik tren seferlerini etkilerken, Almanya, Belçika, Hollanda ve İngiltere'ye yönelik hızlı trenlerde bugün çok fazla sorun yaşanmadı.
Başkent Paris'teki banliyö trenleri de bazı seferlerin kaldırılması yüzünden gecikmeli gerçekleşti.
Başbakan Manuel Valls, demiryolu işçilerine bugün greve son vermeleri çağrısı yaptı ve sendikalarla diyaloğa açık olduklarını söyledi.
Pazartesi günü lise bitirme ve üniversite sınavlarının gerçekleşeceğini hatırlatan Valls, öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
Hükümet, ülke genelinde ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek bir çatı altında toplamayı ve biriken borçlardan dolayı tren hizmetlerini serbest rekabet koşullarına açmayı hedefliyor.
Hükümetin konu ile ilgili sunduğu yasa tasarısı, 17 Haziran'da meclis genel kurulunda görüşülecek. Hükümet, demiryolları idaresinin borcunun 40 milyar avroyu bulduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde borcun 2025 yılına kadar 80 milyar avroyu bulacağı uyarısında bulunuyor. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Fransa'da Demiryolu İşçilerinin Grevi Dördüncü Gününde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?