Fransa'da Dizel ve Benzinli Araçlar 2040 Yılına Kadar Piyasadan Kaldırılacak - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Dizel ve Benzinli Araçlar 2040 Yılına Kadar Piyasadan Kaldırılacak

Fransa Ekoloji Bakanı Nicolas Hulot, hava kirliliğine neden olduğundan, 2040 yılına kadar dizel ve benzinli araçların satışlarını kademeli olarak bitireceklerini duyurdu.

06.07.2017 17:50  Güncelleme: 20:04

Fransa Devlet ve Ekoloji Bakanı Nicolas Hulot, hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dizel ve benzinli araçların satışlarını 2040 yılına kadar kaldıracaklarını, yerine elektrikli ve hibritli araçların satışı yapılacağını belirtti.

"BU BİR DEVRİMDİR"

Hulot, "Bu benim için gerçek bir devrimdir." ifadesini kullandı. Aracını daha az hava kirliliğe sebep olan bir araçla değiştirmek isteyenlere ise prim verileceğini belirtti.

ELEKTRİKLİ VE HİBRİTLİ ARAÇLAR GELİYOR

Hulot, dizel ve benzinli motorlu araçların yerine elektrikli ve hibritli araçların satışı yapılacağını belirterek, araç üreticilerin bunu gerçekleştirecek güce sahip olduklarını söyledi.

"ARAÇLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERE PRİM VERİLECEK"

Hulot, ayrıca 1997 modelin altındaki benzinli motorlu araçları ve 2001 modelin altındaki dizel motorlu araçlarını daha yeni ve daha az hava kirliliğe sebep olan bir araçla değiştirmek isteyenlere prim verileceğini belirtti.

PARİS BELEDİYESİ HAVA KİRLİLİĞİ SORUNUNDAN DOLAYI KARARLAR ALDI

Paris Valiliği, ocak ayında Paris Belediyesinin talebiyle hava kirliliğinin azaltılması için iki gün boyunca, çok fazla kirliliğe sebep oldukları için 2001 modelin altındaki motorlu taşıtların saat 05.30'dan gece yarısına kadar trafiğe çıkmasını yasaklamıştı.

Paris'teki hava kirliliği 1 Aralık 2016'da son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak metreküpte 146 mikrograma ulaşmıştı. Avrupa Birliği'ndeki (AB) kentlerde kirlilik metreküpte 80 mikrograma ulaştığında hava kirliliği alarmı veriliyor. AB'de hava kirliliği konusunda halkın bilgilendirilmesi için belirlenen seviye ise metreküpte 50 mikrogram.

Fransa\'da Dizel ve Benzinli Araçlar 2040 Yılına Kadar Piyasadan Kaldırılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Dizel ve Benzinli Araçlar 2040 Yılına Kadar Piyasadan Kaldırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement