Fransa'da Charlie Hebdo Saldırısı Şüphelileri Kıstırıldı! - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Charlie Hebdo Saldırısı Şüphelileri Kıstırıldı!

Paris'te 12 kişiyi katleden saldırganları matbaada saatlerdir kuşatma altına alan polis harekete geçti, bölgeden silah ve patlama sesleri geliyor.

09.01.2015 10:51  Güncelleme: 21:33

Binlerce polis, Charlie Hebdo saldırısı zanlılarını sığındıkları matbaada çembere aldı. 1 kişiyi rehin alan saldırganlar polise "Teslim olmayacağız. Şehit olmak istiyoruz." dedi. Bölgeden silah ve patlama sesleri geliyor. Saldırganların bulunduğu noktadan alevler yükseliyor. AFP'ye konuşan bir kaynak, polisin operasyon başlattığını söyledi.

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda 12 kişiyi öldüren iki saldırgan olduğu düşünülen zanlılar, Paris'in kuzeydoğusunda 1 kişiyi rehin alarak kaçmaya başladı. Saldırganlar daha sonra sığındıkları matbaada kuşatma altına alındı. Saldırganlar, saatlerdir polisin kuşatması altında.

Fransız polisi, dergi saldırısıyla, dün bir kadın polisin öldüğü saldırı arasında bağlantı olduğunu açıkladı.

CANLI YAYINDA TERÖRİST AVI

Saldırganlarla polis arasında otobanda uzun süre kovalamaca yaşandı. O anlar canlı canlı televizyonda da gösterildi.

POLİS SALDIRGANLARI KUŞATTI

Fransız polisi, uzun süren kovalamacanın ardından saldırganları bir matbaa binasında kuşattı. Saldırganların elinde bir rehine olduğu doğrulandı. Paris polis sözcüsü Xavier Castaing ve belediye sözcüsü Audrey Taupenas, matbaa binasının içinde bir rehine olduğunu doğruladı. Olay yerinde bulunan ve ismini vermek istemeyen bir polis de içeride bir rehine olduğunu belirtti.

Rehin alınan kişinin kadın olduğu ve saldırganların matbaa binasına polis gibi davranarak girdiği söyleniyor.

Rehine için saldırganlarla pazarlık sürüyor.

SALDIRGANLARDAN İLK SÖZLER

Polisle telefonda görüşen saldırganlar, teslim olmayacaklarını belirterek, "Şehit olarak ölmek istiyoruz." dedi. Polis ise "Teslim olun, mahkemede konuşun." karşılığını verdiler. Binayı gören çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

200 ÖĞRENCİ MAHSUR

Yaşları 3 ile 10 arasında değişen 200 çocuğun kuşatma bölgesinden yaklaşık 450 metre uzaktaki ilkokulda olduğunu belirtildi. Okul müdürü, öğrencileri sakinleştirmek için onlara şarkı söylettiklerini söyledi. Yerel yetkililer ise bölgedeki öğrencileri okullardan tahliye etmeye başladıklarını açıkladı.

"SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ GİT"

Görgü tanıklarından biri ise saldırganlarla ilgili "Ellerini sıktım 'Sivil öldürmüyoruz' git dediler." açıklamasında bulundu.

TÜRK GÖRGÜ TANIĞI: KASABADA HAYAT DURDU

Olay yerinin yakınlarında restoran işleten Türk asıllı Düzgün Duymaz, yaşadıklarını NTV.com.tr'ye anlattı.

Duymaz olay yerine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu ve kasabada hayatın durduğunu anlattı.

Jandarmanın kasabada kuş uçurtmadığını ve tüm işyerlerinin kapatıldığını söyledi.

Kasabadaki Tosun Efendi restoranının işletmecisi olan Düzgün Duymaz, belediyenin 1,5 saat önce herkese dükkanlarını kapattırdığını ancak olay yerini bulunduğu yerden göremediğini belirtti.

5 yıldır kasabada yaşadığını anlatan Duymaz, jandarmanın tüm köşeleri tutuğunu ve caddelerde onlardan başka sadece ambulansların bulunduğunu da söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, HASTANELERDE ALARM VERİLDİ

Operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgedeki hastanelerde alarm verildi. Gelebilecek olası yaralanmalara karşı rehine olayının yaşandığı bölgedeki hastanelere 'hazır olun' uyarısı yapıldı.

CEZAYİR: 3 GÜN ÖNCE UYARDIK

Cezayir istihbaratı, "6 Ocak'ta Fransa hükümetini saldırı için uyardık." açıklamasında bulundu.

UÇAKLARIN İNİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Olay yerine çok yakın olan Charles de Gaulle Havalimanı'nın iki pistinde uçakların inişine izin verilmiyor.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Dine karşı değil, terörizme karşı savaşıyoruz." dedi.

(Operasyon bin polis ve 5 helikopterle gerçekleştiriliyor.)

BELÇİKA'YA KAÇACAKLARDI

Saldırganların amacının Belçika'ya kaçmak olduğu gelen bilgiler arasında.

(Kovalamacanın yaşandığı bölge)

(Şüphelilerin saklandığı iddia edilen matbaanın arşiv fotoğrafı.)

3. GÜNDE KUŞATILDILAR

Görgü tanıklarının zanlı Şerif ve Said Kouachi kardeşleri Paris'in kuzeydoğusundaki Picardy'de gördüklerini belirtmesi üzerine özel birlikler arama çalışmalarını bölgede yoğunlaştırmış, zanlıların kullandığı araç bölgede bulunmuştu.

Perşembe günü Paris'in 80 kilometre kuzeydoğusundaki Villers-Cotterets bölgesinde bir petrol istasyonu soyuldu. Petrol istasyonundakiler zanlılara benzer eşkâle sahip soyguncuların Kalaşnikof ve RPG'lere sahip olduğunu söyledi.

PERŞEMBE GÜNÜ DE SALDIRILAR OLDU

Charlie Hebdo dergisine Çarşamba günü yapılan saldırıdan sonra Perşembe günü de Fransa'nın güneyinde polise saldırı düzenlendi. Malakoff bölgesinde bir kişi polislere otomatik silahla ateş açtı, iki kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan kadın polis hayatını kaybetti. Polis, saldırıyı 'terör eylemi' olarak nitelendirse de olayla ilgili detay vermekten kaçındı.

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Villefranche-sur-Saone kentinde de bir caminin yakınında bulunan kebap restoranı önünde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Paris'in batısındaki bir camiye üç adet içi boş el bombası atılırken, Fransa'nın güneyinde bulunan Narbonne yakınlarındaki camiye de ateş açıldı.

BM GENEL SEKRETERİ: BU TUZAĞA DÜŞMEMELİYİZ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda Müslüman bir polis memurunun da hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
Ban, "Bu saldırı dinlerin savaşı ya da din için savaş olarak görülmemeli. Bu saldırı ortak insani değerlerimize karşı yapılmıştır. Nefrete ve ayrımcılık söylemlerine teslim olmak tam da teröristlerin istediği gibi şiddet döngüsünü getirir. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Birlikte barış ve ahenk içinde, evrensel insan hakları ve özgürlüklere saygılı yaşamanın yollarını bulmalıyız" diye konuştu.

SALDIRGANLAR KİM?

Saldırganların Cezayir kökenli Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Said Kouachi ve 32 yaşındaki Şerif Kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti.

(Şerif ve Said Kouachi)

Şüpheli Kouachi kardeşlerin Paris'te yaşadığını söyleyen polis, saldırganlardan birinin kaçarken kullandıkları çalıntı arabada kimliğini unuttuğunu açıklamıştı.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden Şerif Kouachi'nin sabıkası olduğu öğrenilmişti. Irak'ta savaşmak üzere El Kaide lideri ile bağlantı kuran Kouachi 2008'de tutuklanmış ve 18 ay hapis yatmıştı.


Fransa\'da Charlie Hebdo Saldırısı Şüphelileri Kıstırıldı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fransa'da Charlie Hebdo Saldırısı Şüphelileri Kıstırıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • erhan bilgiç: O iki Aslan parçasının yaptığını yapmayı çok isterdim Allah yardımcıları olsun 28 21 Yanıtla
  • bakur: gebertin itleri sağ bırakmayın kafalarına kafalarına sıkın 9 27 Yanıtla
  • Veli : Helal fransa gebertin hayvanlari 13 20 Yanıtla
  • Amedli: Bunlara insan denilmez ve insan yerine koyanada insan denilmez bu fahşet kin nedendir???utanmaz türkolarda desteklesinler haydi bakalım torkular 11 18 Yanıtla
  • Bozkurt : Ulan ıtler 40 bın insanımızı ahmetlı terörişler katlettı o zaman o köpek soylarına destek verırken insanlıgınız neredeydı 17 10 Yanıtla
  • Ali rıza üstün: ALLAH YARDIMCILARI OLSUN YALALANMAZLAR İNŞALLAH. 16 10 Yanıtla
  • EMRE: Gebertin insanlık düşmanı pislikleri. . 13 11 Yanıtla
  • MUHTAR EFE: BU İNSANLIK DÜŞMANI CANİLERİN DE İÇİMİZDEKİ UZANTILARINI ACİLEN TEMİZLEMEK LAZIM. . YOKSA PALAZLANIP ONLAR DA CAN ALMAYA BAŞLAYACAKLAR. . 14 6 Yanıtla
  • Pit sultan : Kobaniye saldiranlarda bunlar bunlar müslünsa demekki artik iyi dusunmek lazim yok edin hepsini iS IT i yok edin bunlar insan degil kokünu yok etsinler yašasin avrupa.... 8 10 Yanıtla
  • Ali: ALLAH yardımcıları olsun 9 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement