Fransa: Esad'ın Geçiş Sürecinden Önce Gitmesi Gerekmiyor - Son Dakika
Güncel

Fransa: Esad'ın Geçiş Sürecinden Önce Gitmesi Gerekmiyor

Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlarını artıran Fransa'nın Dışişleri Bakanı, Esad'ın ülkedeki geçiş süreci başlamadan görevinden ayrılmasının gerekli olmadığını söyledi.

05.12.2015 13:05  Güncelleme: 14:40

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de siyasi geçiş öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ayrılmasının şart olmadığını söyledi.

Fabius, Fransa'da Lyon bölgesinde yerel yayım yapan Le Progres de Lyon gazetesine konuştu.

"SURİYE ORDUSUYLA ÇALIŞABİLİRİZ"

IŞİD'le mücadelenin öneminin altını çizen Fabius, "IŞİD'le mücadele, bölgesel güçler ve Suriye güçleriyle beraber sürdürülmezse tamamen etkili olmaz. Bu da halkına zulmeden otokrat Esad baştayken nasıl olacak?" ifadelerini kullandı.

Esad'ın liderlik ettiği bir Suriye ordusuyla çalışmanın imkansız olduğunu vurgulayan Fabius, "Siyasi geçiş süreci başladığı ve Esad'ın ordunun başında olmadığı zaman elbette Suriye ordusuyla çalışabiliriz" dedi.

"GEÇİŞ SÜRECİNDE ESAD'IN GİTMESİ GEREKMİYOR"

Fabius, Suriye'de siyasi geçiş sürecinin şartlarının değiştiğine de işaret ederek, "Suriye'nin yeniden bir araya gelmesi için geçiş süreci şart ama bu geçiş sürecinden önce Esad'ın illa gitmesi gerekmiyor ancak gelecekte kesin gideceğinin garantisinin verilmesi gerek" yorumunda bulundu.

"SURİYE ORDUSUNDAN YARARLANABİLİRİZ" DEMİŞTİ

Fransız Dışişleri Bakanı geçen hafta da IŞİD'e karşı mücadelede Suriye ordusundan yararlanabileceklerini dile getirmişti.

Fransa, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı savaşırken bir yandan da bölgede siyasi geçiş süreci için çaba sarf eden ülkelerin başında yer alıyor.

PARİS SALDIRISI SONRASI OPERASYONLARI ARTIRMIŞLARDI

IŞİD'in üstlendiği ve 130 kişinin ölümüne neden olan 13 Kasım Paris saldırıları sonrasında Fransa, IŞİD'e karşı operasyonları arttırmış ve diğer müttefiklerine de IŞİD'in özellikle Suriye'de vurulması konusunda çağrıda bulunmuştu.

İNGİTERE IŞİD'İ VURMAYA BAŞLADI, ALMANYA TEZKEREYİ ONAYLADI

İngiltere 2 gün önce Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı operasyon başlatmış Almanya da Suriye'ye asker göndermeye ilişkin hükümet tezkeresini onaylamıştı.

Fransa, "Chammal" operasyonunda IŞİD'in Irak'taki hedeflerini ilk kez 19 Eylül 2014'de vurmuş, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini tespit etmek için ilk keşif uçuşunu da 19 Ekim 2015'de yapmıştı.

Fransa: Esad\'ın Geçiş Sürecinden Önce Gitmesi Gerekmiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa: Esad'ın Geçiş Sürecinden Önce Gitmesi Gerekmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Davut Yasin Bilen: Bir öyle dersiniz bir böyle avrupalılar zaten oldum olası bizi sevmediler şimdide katil esad sahip çıkıyorlar 1 1 Yanıtla
  • Dogru dusun: Esat zalim deil ulkesini korumak zorunda ve halkı destek veriyo isid gibi kafa kesmiyor gercekleri arastirin herkes doğruyu biliyor 0 0 Yanıtla
  • Pirpir: Dunyayi dize getirdin helal sana ESAD 0 0 Yanıtla
  • krokodil: esadın işitle mücadeleye gücü yetmiyor. eğer işit ile uğraşırsa muhalifler toparlanır. 0 0 Yanıtla

Advertisement