Galatasaray Fener'e Dur Dedi - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Fener'e Dur Dedi

Galatasaray Fener\'e Dur Dedi

Galatasaray Cafe Crown, Fenerbaçe Ülker'i 97-93 yenerek seriyi 2-1'e getirdi

10.06.2011 00:00  Güncelleme: 09:29

Galatasaray CAFE CROWN: 97 - FENERBAHÇE ÜLKER: 93

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında, Galatasaray Cafe Crown, normal süresi 84-84 biten karşılaşmadan 97-93 galip ayrılarak seriyi 2-1'e getirdi.

Karşılaşmayı Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da izlerken, Zafer Kupası için ülkemizde bulunan İspanya Kadın Milli Takım Menajeri, yardımcı antrenörü ve oyuncusu Alba Torres de izledi.

Maça her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerek başlarken, karşılaşmanın ilk sayıları Ömer Onan ve Roko Ukic'in elinden Fenerbahçe Ülker'den geldi.

Rakibinin sayılarına Preston Shumpert'in serbest atış sayıları ile cevap veren Galatasaray Cafe Crown, Jerry Johnson'ın da üçlüğü ile skoru 5-4'e taşıyarak öne geçti. Seyircisinin büyük desteğini de arkasına alan Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker'in yaptığı top kayıplarını da iyi değerlendirerek Ermal Kurtoğlu'nun üst üste bulduğu sayılarla serisini 9-0'a taşıyarak skoru 9-4 yaptı.

Joshua Shipp ile bir kez daha rakip potada sayı bulan ev sahibi ekip, ilk 4 dakika geride kalırken farkı 7 sayıya çıkardı (11-4). Rakibin 11-0'lık serisine Ömer Onan'ın sayısı ile son veren Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic'in hızlı hücumu ile de farkı 3 sayıya indirdi (11-8). Ermal Kurtoğlu'nun basket faulü ile skoru 14-8 yapan Galatasaray Cafe Crown, Ömer Onan'ın elinden gelen üç sayılık baskete engel olamadı ve ilk 5 dakika 14-11 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi.

Ermal Kurtoğlu ile rakip potada bir kez daha sayı bulan ev sahibi ekip, Ömer Onan'ın üst üste gelen üç sayılık basketlerine engel olamayınca Fenerbahçe Ülker 16-17'lik üstünlüğü ele geçirdi. Ermal Kurtoğlu'nun turnikesi ile bir kez daha öne geçen Galatasaray Cafe Crown, günün başarılı ismi Ömer Onan'ı durdurmakta zorlanınca Fenerbahçe Ülker bir kez daha 18-19'luk üstünlüğü ele geçirdi.

Periyodun son dakikasına bu skorla girilirken, Luksa Andric'in basket faulü ile Galatasaray Cafe Crown 20-19 önde geçti. Joshua Shipp'in sayısı ile periyodun son 7 saniyesine 23-19 önde giren Galatasaray Cafe Crown karşısında Marko Tomas ile son saniyede bir basket bulan Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 23-21 geride tamamladı.

İkinci periyoda Caner Topaloğlu'nun sayısı ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Emir Preldzic'in sayısına engel olamasa da Joshua Shipp ile skoru 27-23'e taşıdı. Caner Topaloğlu ile farkı 6 sayıya kadar çıkartan Sarı Kırmızılı ekip, Sean May'in sayısına engel olamadı ve devrenin son 7 dakikasına 29-25 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi.

Ömer Onan ile bir serbest atışı sayıya çeviren konuk ekip, Caner Topaloğlu'nun elinden gelen serbest atış sayısına engel olamadı. Devrenin son 6 dakikasına 30-26 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girilirken, Sean May ile iki serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe Ülker farkı 2 sayıya indirdi.

Preston Shumpert'in üçlüğü ile rakibine cevap veren Galatasaray Cafe Crown, Ömer Onan'ın sayısına engel olamasa da Preston Shumpert'in hızlı hücumu ile devrenin bitimine 5 dakika kala skoru 35-30 yaptı. Sean May ile bir kez daha iki serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe Ülker, Jerry Johnson'ın hızlı hücumunu durduramayınca ev sahibi ekip bir kez daha farkı 5 sayıya çıkardı (37-32). Sarunas Jasikevicius'u top kaybına zorlayan Jerry Johnson, faulle durdurulunca iki serbest atışı da sayıya çevirerek skoru 39-32 yaptı.

Oğuz Savaş ile rakip potada sayı bulan Fenerbahçe Ülker, Jerry Johnson'ın üçlüğüne engel olamadı ve devrenin son 3 dakikasına 42-34 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi. Rakibinin sayılarına Roko Ukic'in serbest atış sayıları ile cevap veren Fenerbahçe Ülker, Ermal Kurtoğlu'nun basket faulüne engel olamadı ve devrenin son 2 dakikasına da 45-36 ev sahibi ekibin üstünlüğünde girildi.

Preston Shumpert ile iki serbest atıştan yararlanan Galatasaray Cafe Crown farkı 11 sayıya çıkartırken, yine aynı oyuncunun bir kez daha yararlandığı serbest atış sayıları ile Sarı Kırmızılı ekip skoru 49-36'ya taşıyarak farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Roko Ukic ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, yine aynı oyuncunun serbest atış sayıları ile devrenin bitimine 1: 14 dakika kala farkı yeniden tek haneli rakamlara taşıdı.

Ermal Kurtoğlu ile kolay bir atıştan yararlanamayan Galatasaray Cafe Crown, Roko Ukic'in üst üste bulduğu 6. sayısına da engel olamayınca devrenin son 50 saniyesine girilirken konuk ekip skoru 49-42'ye taşıdı.

Haluk Yıldırım ile tek serbest atıştan yararlanan Galatasaray Cafe Crown, Darjus Lavrinovic'in basket faulüne engel olamayınca periyodun son 15 saniyesine 50-45'lik skorla girildi. Sarı Kırmızılı ekip son hücum şansından da yararlanamayınca ilk devre bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci devresine Sean May'in sayısı ile başlayan Fenerbahçe Ülker'e, Galatasaray Cafe Crown da Ermal Kurtoğlu ile cevap verdi. Roko Ukic ve Emir Preldzic ile üst üste sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, periyodun ilk 2 dakikası geride kalırken 52-52'lik eşitliği yakalasa da, Preston Shumpert'in üçlüğü ile Galatasaray Cafe Crown bir kez daha 55-52 öne geçti.

Darjus Lavrinovic'in sayısı ile farkı 1 sayıya indiren Fenerbahçe Ülker, Caner Topaloğlu'nun üçlüğüne engel olamadı. Periyodun son 4 dakikasına 58-54 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi. Marko Tomas ile farkı bir kez daha 2 sayıya indiren Fenerbahçe Ülker, Ermal Kurtoğlu'nun sayısına engel olamadı.

Sean May ile iki serbest atıştan yararlanan Sarı Lacivertli ekip, Haluk Yıldırım'ın üçlüğüne engel olamazken, periyodun son 4 dakikasına Marko Tomas'ın serbest atış sayısı ile 63-59'luk skorla girildi. Günün başarılı ismi Ermal Kurtoğlu ile bir kez daha skor üreten Galatasaray Cafe Crown skoru 65-59'a taşırken, karşılıklı üç sayılık atışlardan yararlanamadılar.

Periyodun bitimine 1: 57 dakika kala Luksa Andric ile bir serbest atışı sayıya çeviren Galatasaray Cafe Crown, Emir Preldzic'in serbest atış sayılarına engel olamadı. Sarunas Jasikevicius ile üç sayılık bir basket bulan Fenerbahçe Ülker farkı bir anda 2 sayıya indirirken, periyodun son dakikasına girilirken, Joshua Shipp ile ev sahibi ekip bir kez daha skor üretti.

Emir Preldzic'in üçlüğü ile periyodun bitimine 34 saniye kala skoru 69-67'ye taşıyan Fenerbahçe Ülker, son saniyede Tutku Açık'ın üçlüğüne engel olamayınca maçın final periyoduna 72-67 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi.

Maçın final periyoduna Darjus Lavrinovic'in sayısı ile başlayan Fenerbahçe Ülker, yine aynı oyuncunun sayısı ile farkı 1 sayıya indirdi (72-71). Caner Topaloğlu'nun basketi ile periyottaki ilk sayısını bulan Galatasaray Cafe Crown, Darjus Lavrinovic'in bir kez daha skor üretmesine engel olamadı.

Tutku Açık ve Joshua Shipp'in sayıları ile rakibine cevap veren Galatasaray Cafe Crown, maçın son 6: 31 dakikasına girilirken skoru 78-73 yaptı. Aldığı molanın ardından Emir Preldzic ile skor üreten Sarı Lacivertli ekip farkı 3 sayıya indirmeyi başardı (78-75). Darjus Lavrinovic ile bir serbest atışı sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker farkı 2 sayıya indirirken, Galatasaray Cafe Crown'un boş döndüğü hücumun ardından Roko Ukic ile maça dengeyi getirdi.

Jerry Johson'ın üçlüğü ile skordaki suskunluğuna son veren Galatasaray Cafe Crown, Darjus Lavrinovic'in sayısına engel olamadı. Jerry Johnson ile bir kez daha skor üreten ev sahibi ekip, Ömer Onan'ın kaçırdığı üç sayılık basketin ardından eline geçirdiği fırsatı kullanamadı.

Maçın son 3 dakikasına 84-80 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girilirken, her iki takım da hücumlardan boş döndüler ve üç dakikadan uzun bir süre her iki takım da skor üretemedi. Maçın son 1. 09 dakikası içinde Sarunas Jasikevicius ile iki serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe Ülker skoru 84-82'ye taşıdı.

Tutku Açık ile çok önemli bir hücum fırsatından yararlanamayan Galatasaray Cafe Crown, Roko Ukic'in sayısına engel olamayınca Fenerbahçe Ülker bitime 23 saniye kala 84-84'lük eşitliği yakaladı. Son hücumu kullanan Galatasaray Cafe Crown, bu hücumdan sayı çıkartamayınca karşılaşmanın normal süresi 84-84'lük eşitlikle sona erdi.

Maçın uzatma periyoduna Joshua Shipp'in sayısı ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Luksa Andric'in sayısı ile de skoru 88-84'e getirdi. Sarunas Jasikevicius ile iki serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe Ülker, Darjus Lavrinovic'in smaç basketi ile de 88-88'lik eşitliği yakaladı.

Luksa Andric ile kullandığı iki serbest atıştan yararlanan Galatasaray Cafe Crown bir kez daha öne geçerken, Fenerbahçe Ülker de Sarunas Jasikevicius ile iki serbest atıştan yararlanarak bir kez daha skora dengeyi getirdi (90-90). Evren Büker ile Galatasaray Cafe Crown bir kez daha öne geçerken, Jerry Johnson ile de bitime 1: 13 dakika kala skoru 94-90 yaptı.

Sarunas Jasikevicius'un üç sayılık bir basketten yararlanamamasının ardından Luksa Andric ile Galatasaray Cafe Crown da eline geçirdiği fırsatı sayıya çeviremedi. Roko Ukic ile hücumdan boş dönen Fenerbahçe Ülker karşısında Joshua Shipp ile iki serbest atıştan yararlanamayan Galatasaray Cafe Crown, Sarunas Jasikevicius'un üçlüğüne engel olamayınca karşılaşmanın son 15 saniyesine 94-93'lük skorla Galatasaray Cafe Crown önde girdi.

Luksa Andric ile kullandığı iki serbest atıştan yararlanan Galatasaray Cafe Crown skoru 96-93'e getirdi. Roko Ukic ile iki serbest atıştan yararlanamayan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın son 8 saniyesine 96-93 geride girdi. Joshua Shipp ile iki serbest atış kullanan ve birini sayıya çeviren Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmadan da 97-93'lük skorla galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz, Ali Şakacı

GALATASARAY CAFE CROWN (97): Joshua Shipp 14 (10 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 18 (3 ribaund-6 asist), Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund), Preston Shumpert 14 (1 ribaund-1 asist), Tutku Açık 5 (6 ribaund-5 asist), Luksa Andric 10 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund-1 asist), Evren Büker 2, Ermal Kurtoğlu 20 (1 ribaund-3 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 18 (4 ribaund-3 asist), Ömer Onan 18 (2 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 16 (6 ribaund-2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (3 ribaund-3 asist), Kaya Peker (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Marko Tomas 5 (3 ribaund-1 asist), Sean May 10 (2 ribaund), Emir Preldzic 12 (6 ribaund-5 asist).

1. PERİYOT: 23-21

2. PERİYOT: 27-24

3. PERİYOT: 22-22

4. PERİYOT: 12-17

UZATMA: 13-9

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Fener'e Dur Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement