Gazeteci Bashar Kadumi İçin Meslektaşlarından Eylem - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Bashar Kadumi İçin Meslektaşlarından Eylem

Gazeteci Bashar Kadumi İçin Meslektaşlarından Eylem

Suriye'de 13 aydan beri haber alınmayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

20.09.2013 22:50

Suriye'de 13 aydan beri haber alınmayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, "Kocam hayatta mı değil mi bunu öğrenmek istiyorum" derken, eyleme ünlü oyuncu Nur Sürer de destek verdi.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 13 aydır kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kadumi için eylem yaptı. Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve çocuklarının da katıldığı eyleme ünlü oyuncu Nur Sürer de destek verdi. Ellerinde Bashar Kadumi'nin pankart şeklinde hazırlanmış 'basın kartı'nı taşıyan meslektaşları, 'Suriye Basharı bize geri ver' sloganı atarak Suriye'yi protesto etti.

Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "13 aydır kocamdan haber alamıyorum. Biz 13 ay boyunca her hafta burada eylem yaptık. Suriye Başar'ı geri ver diye eylem yapmaya devam ediyoruz. Ancak ateş düştüğü yeri yakıyor, hiçbir gelişme yok. Ben sadece bilgi istiyorum, kocama ne oldu bunu öğrenmek istiyorum. Suriyeli yetkililerden, Türk hükümetinden kocam nerede, başına ne geldi, hayatta mı, değil mi, hangi şartlarda tutuluyor, ne yiyor, ne içiyor bunu öğrenmek istiyorum. İstediğim çok şey değil. Biz kocamdan bir bilgi alana kadar bekleyeceğiz" dedi.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 20 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Bashar Kadumi İçin Meslektaşlarından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement