Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Eylem Yaptı

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Eylem Yaptı

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 177 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

12.02.2013 22:10

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 177 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 177 gündür esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, ve gazeteciler katıldı.

Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "177 gündür bekliyoruz. Sonucunun ne olduğunu bilmeden beklemek zor. Çaresizlik içindeyiz. Başar Türk vatandaşı olmadığı için mi böyle sesiz kalınıyor, ben merak ediyorum. Cüneyt Türk vatandaşıydı. Cüneyt döndü ben ve çocuklarım Türk vatandaşıyız. Başar 20 yıldır Türkiye'de yaşıyordu. Filistinli olduğu için mi bu kadar duyarsız davranılıyor. Suriye 177 gündür bir haber vermiyor. Orası bir savaş ortamı her şeye ulaşmak çok kolay değil. Ben yetkililerden bu savaş ortamında sadece küçük bir bilgi istiyorum. Onun bir ailesi var çocukları var. Sadece hayatta mı? Yaşıyor mu? Bilgi istiyorum. Ne kadar bekleyeceğiz 177 gün çok mu az. Bir gün iki gün değil yarım sene insanların hayatlarından yarım sene çalındı. Ben böyle mi bekleyeceğim. Çocuklarım her şeyi 'babamız gelince diyerek' mi erteleyecekler? Artık sesimizi duyun" diye konuştu. "Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement