Gaziantepli Sanatçılar Sergi Açtı - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Sanatçılar Sergi Açtı

Gaziantepli Sanatçılar Sergi Açtı

Gaziantepli 29 sanatçı, Sanko Sanat Galerisi'nde resim ve heykel sergisi açtı.30 resim, 9 heykel ve 1 rölyefin yer aldığı sergi, 25 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

11.05.2012 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepli 29 sanatçı, Sanko Sanat Galerisi'nde resim ve heykel sergisi açtı. 30 resim, 9 heykel ve 1 rölyefin yer aldığı sergi, 25 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in sanatta aldığı mesafenin çok umut verici olduğunu söyledi. Sanata ve sanatçıya gösterilen ilginin artmasını yine de "asla yeterli görmediklerini" belirten Kurban, "Öncelikle bu tür mekanların artması ve ekonomik durumu iyi olanların sanata ve sanatçıya destek ve kalıcı eser sahibi olmak adına eser satın alması gerekir" dedi.

Sanko Sanat Galerisi'nin bu anlamda çok önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Kurban, kurucu ve yöneticilerine teşekkür etti.

Serginin organizasyonunu üstlenen Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ise Gaziantep'te yaşayan 26 ressam ve 3 heykeltraşın eserlerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanko Sanat Galerisi'nde bugüne kadar Türkiye'de isim sahibi birçok sanatçıya sergi açıldığını ve uluslararası çalıştay yapıldığını anımsatan Özen, şöyle devam etti:

"Gaziantep'te resim başta olmak üzere sanatla ilgilenen insan sayısı gün geçtikçe arttı. Sanatçı potansiyeli yükseldi. Bunun sonucu olarak ortaya birçok sanat yapıtı çıktı. Bu güzellikleri sanatsever dostlarımızla paylaşmak ve sanata emek vermiş insanları bir araya getirmek adına bu sergiyi düzenledik. Sergide, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi başta olmak üzere değişik liselerin resim öğretmenleri, emekli resim öğretmenleri, profesyonel resim çalışanlar ve heykeltraşların eserleri yer alıyor."

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, sergi açan sanatçıların, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu sunmak için hazırladıkları teşekkür plaketini, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek'e verdi.

Sergi açılışına Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ve Sanko Park AVM Genel Müdürü Ufuk Toydemir de katıldı.

Sanko Park Alışveriş Merkezi 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan ve sergide, Ahmet Şimşek, Akten Köylüoğlu,

Aslı Özen, Ayşegül Bakkaloğlu, Ayten Dingil, Atiye Güner, Ceren Yıldırım Özbaturcu, Gül Demir, Gülay Karslıgil, Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Yıldız, Kıvanç Gülhan, M. Akif Orcan, Merve Ölçer, Mizyal Karabiber Nacaroğlu, Muhammet Aliyev, Mustafa Bencan, Nuray Coşkun, Nursel Kurban, Nurten Çatıkkaş, Özer Çağlar,

Özlem Coşkun, Özlem Tanyeri, Ramazan Şimşek, Remziye Oğan, Şaban Pala, Şükrü Aslan ve Zeynep Nacaroğlu'nun heykel ve resimleri yer alıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Sanatçılar Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement