Geçimlerini Çöpten Sağlayan Aileye Kızılay'dan Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Geçimlerini Çöpten Sağlayan Aileye Kızılay'dan Yardım Eli

Geçimlerini Çöpten Sağlayan Aileye Kızılay\'dan Yardım Eli

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yıkılmaya yüz tutmuş tek odalı gecekonduda, okutamadığı 3 çocuğu ile çöplerden topladığı maddeleri satarak yaşam mücadelesi veren 37 yaşındaki Seval Battı'ya Kızılay yardım elini uzattı.

08.04.2015 11:37

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yıkılmaya yüz tutmuş tek odalı gecekonduda, okutamadığı 3 çocuğu ile çöplerden topladığı maddeleri satarak yaşam mücadelesi veren 37 yaşındaki Seval Battı'ya Kızılay yardım elini uzattı.

Ankara'nın Mamak İlçesi Akdere Şehit Cengiz Topel Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutmuş bir gecekonduda 18, 14 ve 12 yaşındaki 3 çocuğu ile yaşam savaşı veren Seval Battı'nın, çöplerden topladığı geri dönüşüm atıklarını satarak geçimlerini sağlamaya çalışması haberi üzerine ilk yardım eli Mamak Türk Kızılayı'ndan geldi. 12 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrılan Seval Battı'nın 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yıkılması planlanan bir kişiye ait kira ödemeden oturduğu tek odalı gecekonduya ilk etapta iki koli yiyecek getiren Kızılay ekibi, ayrıca giyecek ve ev eşyaları yardımında bulunacaklarını belirtti. Kızılay görevlileri, bunun için Seval Battı ile çocuklarını Mamak Türk Kızılay Şubesi'ne davet ettiler. Seval Battı, yardımda bulanan Kızılay yetkilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Türk Kızılay'ı Mamak Şube Başkanı Metin Veziroğlu yaptığı açıklamada, "Türk Kızılayı olarak kurulduğu günden itibaren hiçbir ayrım yapmaksızın insani yardım elimizi uzatıyoruz. Seval hanım ve çocuklarının dramının medyaya yansıması üzerine harekete geçtik. Seval Battı ve çocukları için ilk etapta kısa sürede hazırladığımız 2 koli yiyecek paketlerini kendilerine verdik. Seval hanıma giyecek ve ev eşyaları yardım yapacağımızı belirtik. Bu konuda yardım alması için Mamak Türk Kızılayı'na davet ettik. Ayrıca çocukların düzenli olarak beslenmesi için maddi yardımda bulunacağımızı anlattık" dedi.

Veziroğlu, Mamak ilçesine son yıllarda Irak ve Suriye'den gelen 20 bine yakın göçmen bulunduğunu, sabahın ilk saatlerinde kuyruğa giren ihtiyaç sahibi göçmenlere günde 50-60 pakete yakın yiyecek yardımında bulunduklarını da belirtti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geçimlerini Çöpten Sağlayan Aileye Kızılay'dan Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement