Genç Dadaşlar" Tarih Bilinciyle Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Genç Dadaşlar" Tarih Bilinciyle Yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen "Genç Dadaşlar, Şühedanın Ruhuyla Yoğruluyor" Projesi kapsamında, öğrenciler temsili olarak cepheye erzak taşıdı.

20.09.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen "Genç Dadaşlar, Şühedanın Ruhuyla Yoğruluyor" Projesi kapsamında, öğrencilere tarih bilinci aşılanıyor.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Erzurum Şubesi tarafından, çocuklara tarih bilincini aşılamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Lalapaşa Camisi önünde program düzenlendi.

Farklı okullardan yaşları 14 ila 20 arasında değişen öğrenciler, öğretmenler gözetiminde, temsili olarak sırtlarında erzak çuvallarıyla törene katıldı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Erzurum Şube Başkanı Mehmet Meral, burada yaptığı konuşmada, İslam, medeniyet ve kültürünün yeniden ayağa kaldırılması ve hak ettiği düzeye yeniden ulaştırılması için faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Tarihi projelere de önem verdiklerini belirten Meral, "Tarihsizliği, talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014 destekleme programı kapsamındaki projemizi bugün başlatıyoruz. Projemiz, 2014 yılında çok elem verici hadiselerin belirtilmesi, onlara dikkati çekilmesi için yürütülüyor" dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin, Erzurum'un Horasan ilçesinde Azap Savaşları kapsamında, Ruslarla yürütülen savaşlar çerçevesinde, buradan nebihanlarına, oradan da cepheye erzak taşıyan çocukları temsil ettiğinin altını çizen Meral, şunları kaydetti:

"O yıllarda 9. Kolordumuz çok ciddi açlık sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştı. Erzurum Valiliği'ne acil koduyla bir mesaj gönderilmiş ve 150 ton civarında gıda yardımı yapılmış ancak bu yardımları cepheye ulaştırmak için araç-gereç yoktu. Erzurum halkından, eli silah tutan herkes cephedeydi. Bu yardımı, sırtlarında cepheye ulaştırabilecek sadece yaşları 12-13 yaşlarındaki çocuklar vardı. Çocuklarımız, bu fedakarlığı üstlenerek, toplanan gıdaları 20'şer, 30'ar kiloluk yardımları 35 kilometre mesafede bulunan nebihanlarına ulaştırdılar. Buradan da 95 kilometre ilerideki cephelere götürüldü. Çocuklarımız, bunu canlandıracak, tarih bilinciyle yetişecek."

Meral, birçok ülkenin Türkiye'den gelecek yardımı beklediğini, hayallerini Türkiye ile yürüttüğünü belirterek, onun için herkesin görevinin büyük olduğunu ifade etti.

Proje koordinatörü Memet Gözütok da Karskapı Şehitliği'ne kadar yürüyerek, dua edeceklerini, oradan da araçlarla Uzunahmet Tabyası'na giderek, kamp yapacaklarını belirtti.

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar'ın, savaş döneminde şehit olanlar için yaptığı duanın ardından öğrenciler sırtlarında erzak çuvallarıyla Karskapı Şehitliği'ne hareket etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Dadaşlar' Tarih Bilinciyle Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement