Gençlik Kampları Meyvelerini Vermeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Gençlik Kampları Meyvelerini Vermeye Başladı

Gençlik Kampları Meyvelerini Vermeye Başladı

Gaziantep ve Ludwigshafen arasındaki kardeş şehir ilişkisi, imzaların atılması ile beraber daha da aktif hale geldi.

11.03.2014 17:29  Güncelleme: 17:37

Gaziantep ve Ludwigshafen arasındaki kardeş şehir ilişkisi imzaların atılması ile beraber daha da aktif hale geldi. Her iki kentin gençleri yaptıkları faaliyetlerle birbirlerinin gelenek ve görenekleri ile yaşam tarzlarını öğrenmeye başladı.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey karşılıklı olarak çok kısa sure zarfında birbirlerini Türkiye ve Almanya'da ziyaret ettiler.

Karşılıklı resmi ziyaretlerin ardından Ludwigshafenli öğrenciler Gaziantep'e gelerek 'Gençlik Kampı' projesinin ikinci yılına merhaba dediler.

Geçtiğimiz yıl proje kapsamında Nisan ayında Alman öğrenciler Gaziantep'te, Gaziantepli öğrenciler ise Eylül ayında Ludwigshafen'de gençlik kampı yapmışlardı.

Projenin sürdürülebilirliği acısından önem arz ettiğini belirten Dr. Eva Lohse hem Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni ziyaret etti. Lohse bu paylaşımlarla Ludwigshafen ve Gaziantep belediyelerinin iki ülke gençlerini birbirlerine yakınlaştırdıklarını belirtti.

Projenin 2. yılında Gaziantep'e gelen Ludwigshafenli öğrenciler Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde kamplarını 1-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

Eğitimlerine Türkçe dersi ile başlayan öğrenciler, outdoor aktivitelerinin yanı sıra birlikte çalışmayı, takim ruhunu, iletişim becerilerini, el sanatlarını ve doğa ile iç içe bir yaşamı çeşitli deneyimlerle öğrendiler. Gaziantep gelenek ve görenekleri hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler özellikle Rumkale ve Zeugma Mozaik Müzesi'ne hayran kaldılar. Çingene Kızı Mozaiği ile yakından ilgilenen öğrenciler Gaziantep'te olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden öğrenciler, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ile mozaiklerin önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Ludwigshafen Belediyesinin proje sorumlusu Pedagog İbrahim Yetkin, Almanya'da şu anda en tanınmış 3 projeden birisi olan bu "Gençlik Kampı" Projesinin her yıl daha da iyiye gittiğini söyledi.

Yetkin, "Almanya'nın Wiesbaden şehrinde gerçekleşen uluslar arası proje tanıtımına birlikte katıldığımız Kardeş şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin ile projenin tanıtımını gerçekleştirmiştik ve Almanya'daki en iyi 3 projeden biri olarak seçilen projemiz bu yıl da uluslar arası platformdaki birçok ödüle ve en iyi uygulamalara aday olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, proje kapsamında 12 öğrenci ve 3 uzman eğitmen Gaziantep'e gelerek Gençlik Kampının 1. ayağını tamamlamış oldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Kampları Meyvelerini Vermeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement