Gevher Nesibe Medresesi Selçuklu Müzesi Olacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gevher Nesibe Medresesi Selçuklu Müzesi Olacak

Gevher Nesibe Medresesi Selçuklu Müzesi Olacak
14.08.2012 09:43

Anadolu'da 1206 yılında kurulan ilk tıp fakültesi olarak kabul edilen Gevher Nesibe Medresesi, Selçuklu Müzesi'ne dönüştürülüyor.

Anadolu'da 1206 yılında kurulan ilk tıp fakültesi olarak kabul edilen Gevher Nesibe Medresesi, Selçuklu Müzesi'ne dönüştürülüyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Gevher Nesibe Medresesi'nin Selçuklu Müzesi olarak yeniden düzenlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Selçuklu sultanlarından Alaattin Keykubat tarafından ölen kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun anısına yaptırılan, içindeki gıyasiye ve şifaiye bölümleri ile akıl hastanesi nedeniyle hem tıp eğitiminin verildiği hem de hasta tedavi edilmesi nedeniyle dünyanın ilk tıp fakültesi olarak kabul eden tarihi eser, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Uzun yıllar Erciyes Üniversitesi tarafından Tıp Tarihi Müzesi olarak kullanılan Selçuklu eseri, Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile bundan böyle Selçuklu Müzesi'ne dönüştürülecek.

KARDEŞ ŞEHİR PAVLADOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ayrıca Kazakistan'ın Pavlador şehri ile Kayseri arasında kültürel, sosyal, sanayi, ekonomi, ticari, spor ve sağlık alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 'Kardeş Şehir' ilişkisinin kurulması önerisini de kabul etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gevher Nesibe Medresesi Selçuklu Müzesi Olacak - Son Dakika


Advertisement