Gıda Ticareti Sektörünün En Kapsamlı Fuarı - Son Dakika
Güncel

Gıda Ticareti Sektörünün En Kapsamlı Fuarı

Gıda Ticareti Sektörünün En Kapsamlı Fuarı

Tutku, kalite ve uluslararası katılım Sirha İstanbul fuarında bir araya geldi

27.03.2013 09:44

Sirha İstanbul, Otel, Catering Hizmetleri ve Gıda Ticareti sektörünün en kapsamlı fuarı

Sirha, dünya ağırlama ve gıda hizmetleri etkinliği İstanbul'da gerçekleşen ilk edisyonunun kapılarını kapadı. 45'i yurtdışından olmak üzere 145 marka ve firma kapsamlı ve çok kaliteli bir ürün-servis yelpazesi sundu. Restoran ve otel endüstrisinden profesyonel 7870 ziyaretçi dünya klasmanında canlı mutfak etkinilikleri ve yarışmalarını iş odaklı aynı zamanda oldukça arkadaşça bir atmosferde izleme olanağı buldular.

Çok kapsamlı bir fuar

Ziyaretçiler Sirha İstanbul'da işletmelerine yönelik ihtiyaçlara her türlü çözüm yaratacak ürünler ve servisler; yiyecek & içecek, mutfak ekipmanları, sofra düzenlemeleri, kahve, otel ve restoranlara yönelik servis teknolojileri sunan 45'i yabancı 145 firma ve temsilcilik ile buluştu. Bunlardan bazıları Bridor (ekmek ve kruvasan), Bourgeois (sürdürülebilir mutfak ekipmanları kitchen equipment), Le Cordon Bleu (mutfak okulu), Crepes de France (krep ekipmanları) gibi Türkiye'de ilk defa bulunan firmalardı.

Pek çok standta ziyaretçiler profesyonel ve sıcak bir atmosferde ürün demolarını izleyip tadımlar gerçekleştirdiler.

Rakamlarla Sirha İstanbul fuarı

Restoran ve otel endüstrisinden, yurtdışı ve Türkiye'nin her yerinden 7870 profesyonel ziyaretçi bu eşsiz sunumu ve atmosferi keşfetmek için geldi. Ziyaretçiler ulusal ve yurtdışı etkinliklerin ve yarışmaların öğretisi ile işletmeleri için yenilikçi ve ilham veren fikirler edindiler. Katılımcı firmalar yüksek düzeydeki memnuniyet durumlarını fuar sonrası anket ile ifade ettiler: katılımcıların % 90'ı Sirha İstanbul'un ilk edisyonu olan bu fuardan memnun ya da çok memnun ayrıldılar. Sirha İstanbul'un temel varlıklarından en önemlisi yüksek kaliteli ziyaretçi profilini bir araya getirmesidir ki bu profil sektörün tüm profesyonellerini, karar vericilerini ve kanaat önderlerini kapsar.

Sirha İstanbul'da dünya çapında etkinlikler : Omnivore, Gastrobosphorus, Bocuse d'Or Türkiye

Omnivore

7 Mart 2013 günü, 7 uluslararası ve Türk şef Sirha İstanbul sahnesinde eşsiz sırlarını ortaya çıkardılar : Frédéric Lesourd (Le Cordon Bleu) , Alexey Zimin (Ragout, Moskova, Rusya), Christophe Dufau (Les Bacchanales**, Vence, Fransa), Mehmet Gürs (Mikla, İstanbul), Pierre Giannetti (Le Grain de Sel, Marsilya, Fransa), Sezai ErdoĞan (Ladelan-Kempisky, İstanbul) ve William Mc Carrick (Ladelan- Kempisky, İstanbul).

"Genç Mutfak" dünyasını yaratmak uğruna tüm fikirlerini, tekniklerini ve tutkularını kamuoyu ile paylaştılar.

Gastrobosphorus Pastacılık Yarışması

8 Mart Cuma günü Gastrobosphorus Pastacılık Yarışmasında 3 farklı kategoride Radisson Blu Asia oteli, Sheraton Ataköy oteli ve BTA Havalimanları Yiyecek & İçecek Hizmetleri ekipleri birinciliğe layık görüldü. Kazanan ekiplerden biri Sirha direktörü Marie-Odile Fondeur'ün elinden ödülünü aldı.

İlk Bocuse d'Or Türkiye Finalinde Gürcan Gülmez ülkemizin en çok ümit vadeden şefi olarak seçildi!

9 Mart 2013'te 4 Türk aday oldukça neşeli ve tutkulu bir atmosferde yeteneklerini sergileyerek yarıştı. Ünlü şef Mehmet Gürs başkanlığında yürütülen jüri komitesi üyeleri Four Seasons Bosphorus otelde çalışan şef Gürcan Gülmez'i gelecek yıl Mayıs ayında Stokholm'de gerçekleşecek Bocuse d'Or Avrupa finalinde Türkiye'yi temsil etmek üzere seçti.

Güçlü basın yansıması

Bu prömiyer 136 basın mensubu tarafından takip edildi, ulusal TV kanallarında 25 görsel haber ve 60 gazete kupürü ile basında yer buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gıda Ticareti Sektörünün En Kapsamlı Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement