Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Serayı Çocukların Ziyaretine Açıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Serayı Çocukların Ziyaretine Açıyor

05.12.2025 09:54  Güncelleme: 11:07

Giresun Belediyesi, çocukların doğayla yeniden buluşmasını sağlamak amacıyla park ve bahçeler şantiyesi ile serasını açma projesini hayata geçiriyor. Proje ile çocukların tarımsal üretim deneyimi kazanması hedefleniyor.

(GİRESUN)- Giresun Belediyesi, park ve bahçeler şantiyesi ile serasını çocukların ziyaretine açmaya hazırlanıyor. Proje ile kent yaşamında doğadan uzak büyüyen çocukların toprak ve tarımla yeniden buluşmasını amaçlıyor.

Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park ve bahçeler şantiyesi ile serasını çocukların ziyaretine açacağını duyurdu. Doğadan uzak büyüyen çocukların toprak ve tarımla yeniden buluşmasını amaçlayan projenin kısa sürede başlatılacağı bildirildi.

"Amacımız, toprağı deneyimleyerek öğrenen nesiller yetişmesine katkı sunmak"

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün çocuklarımız doğadan giderek uzaklaşmakta. Tarımsal üretime dair bilgileri ise çoğunlukla okulda bardakta filizlendirilen birkaç fasulyeyle sınırlı kalmaktadır. Bu döngüyü kırmak adına müdürlüğümüze ait serayı çocuklarımıza açıyor, üretim sürecine bizzat dahil olmalarını sağlıyoruz. Amacımız; tohum, fide ve fidanı tanıyan, çevre bilinci gelişmiş, toprağı deneyimleyerek öğrenen nesiller yetişmesine katkı sunmaktır. Çocuklarımızın fide dikmesi, tohum serpmesi ve kendi elleriyle bir bitkiyi büyütmesi en değerli eğitim olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Aşı üretimi yapılacak fideler halk adağıtılacak

Serada belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda mevsimlik çiçeklerin yanı sıra özellikle begonvil ve lavanta üretimi yapılacağı belirtilirken, Karadeniz iklimine uyum sağlayan mor begonvilin başta Zeytinlik mevkii olmak üzere kentin farklı park ve bahçelerinde kullanılacağı açıklandı. Lavanta üretimi de yine serada yapılarak belirlenen alanlara dikilecek. Ayrıca Giresun'a özgü kara süt elması, kara kiraz ve çal kirazı türlerinde aşı üretimi yapılacağı ve bu fidanların halka dağıtılacağı da belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Serayı Çocukların Ziyaretine Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement