Glutensiz Mutfak Projesi'ne Teşekkür Belgesi! - Son Dakika
Güncel

Glutensiz Mutfak Projesi'ne Teşekkür Belgesi!

Glutensiz Mutfak Projesi\'ne Teşekkür Belgesi!

Çölyak hassasiyetine verilen önem ve hayata geçirdikleri bu projeyle diğer tüm turizm işletmelerine örnek oldukları için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü "Teşekkür Belgesi" verdi.

10.05.2018 14:02  Güncelleme: 14:01

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Dr. Hacer Nur Yüce, Başkan Yardımcıları Dr.Saniye Gülatan, Dr. Cenker Ateş ve Kemer İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ceren Avanos İnce ve Antalya Çölyak Derneği Başkanı Sn. Hakan Yılmaz Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde, Mirage Park Resort Otel'i ziyaret etti.

Otel içinde diğer mutfaklardan ayrı olarak inşa edilen Glutensiz Mutfağı gezerek deneyimlediler. Katılımcılar, otelin genel müdürü Fikret Demirtürk'e tüm Mirage Park ve Glutensiz Mutfak Ekibi adına Teşekkür Belgesi verdi. Demirtürk, projenin turizm ve diğer tüm sektörlere örnek olması dileklerini belirterek görmüş oldukları ilgi ve destekten memnun olduklarını belirtti.

Gluten Free Mutfağı, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle hazırlanan özel menülerle hizmet veriyor. Bu proje, Glutensiz beslenme bilincini arttırmak ve ekmekten çorbaya pek çok besinde yer alan glutenin yasak olmasından tatile çıkmaya çekinen çölyak hastaları için hayata geçirildi. Büyük hassasiyet ve özen gösterilmesi gereken glutensiz mutfak danışmanlığını, Türkiye'nin ilk glutensiz ürünler şefi olan Erkut Abda üstleniyor. Mutfağın üretim hattında glutene bulaşma ihtimali dahi olmayan ürünler tercih ediliyor. Kullanılan ekipmanlar başka bir yerde kullanılmaması için izole ediliyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Glutensiz Mutfak Projesi'ne Teşekkür Belgesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement