Levent Kırca, Savcıya İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Levent Kırca, Savcıya İfade Verdi

İşçi Partisi'nin İstanbul Adayı Levent Kırca, Melih Gökçek'in yapmış olduğu suç duyurusu kapsamında Savcı Vedat Yiğit'e ifade verdi.

28.03.2014 12:38  Güncelleme: 12:55

İşçi Partisi (İP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca, gazetede yazdığı bir yazıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Melih Gökçek'e hakaret ettiği iddiasıyla, hakkında yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verdi.

ERDOĞAN'IN AÇTIĞI DAVALAR DÜŞTÜ

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na İşçi Partililer ile birlikte gelen Levent Kırca, hakkında açılan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Vedat Yiğit'e ifade verdi. İfade verme işleminin ardından adliyeden ayrılan Kırca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, son zamanlarda kendisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek tarafından davalar açıldığını, bu davaların peşpeşe geldiğini, Erdoğan'ın açtığı davaları hakimin reddettiğini ve o davaların düştüğünü söyledi.

"BURADA TAMAMEN ESPRİ VARDIR"

Melih Gökçek'in kendisine yeni bir dava açtığını ve bunun için ifade vermeye geldiğini belirten Kırca, şunları söyledi: "Yazdığım bir köşe yazısında, aynen şöyle yazmıştım. O nedenle beni mahkemeye vermiş. Diyorum ki; 'İ. Melih Gökçek, ismindeki İ'yi bazı gazetelerde mecazi anlamda bir yerlere çekerek söylüyorlar. Tıpkı maçlardaki İ. hakem söylemi gibi.' O kastediliyor. Oysaki ben bu yazımda, İ. Melih Gökçek'i ismiyle anarak yazıyorum. Yani İbrahim Melih Gökçek anlamında yazıyorum ve buradaki İ'nin manası budur diyorum. Zaten yazının içinde bu açıkça ifade edilmiş. Aynı yazının devamında diyorim ki, 'Sen İ. Melih Gökçek, heykele tükürdün, heykel bunu fark etmedi, çünkü o cansızdı, betondan yapılmıştı ama o esnada canlanıp da senin ona tükürdüğünü fark etseydi o da seni tükürükleriyle boğabilirdi. O havuzun içinde bir güreş tutabilirdiniz.' Yazının özü sözü bu. Bence burada hiç bir hukuki suç teşkil etmeyen bir pozisyon söz konusu. Burada tamamen mizah vardır. Burada tamamen espri vardır."

Levent Kırca, Savcıya İfade Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Levent Kırca, Savcıya İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • AKIN: kıvır bakalım kırca yıllarca halkı kandırdın mecazi oldu 57 16 Yanıtla
  • asitruvalı: biz bu adamı yıllarca nasıl gülerek ve severek izlemişiz yahu adam düşman çıktı 54 10 Yanıtla
  • Tarık: CHP zaten adam gibi bir parti..Bu adam akp nin başına geçsin belki akp yide adam eder.. 8 46 Yanıtla
    asitruvalı: hadi len ordan siz adamlığı nerden öğrendiniz 0 0
  • ANTALYALI: syn kırca oyunculuguna saygım var ama fikirlerine üzgünüm yanlış yolda yürüyosun 38 14 Yanıtla
  • ERBAALI: ŞU AYYAŞA ADAM DEYİP DURMAYIN ADAMLIK NE ARAR BUNDA.. 31 9 Yanıtla
  • Nedim: İ.Melih Gökçek..Bende yazdım..Benide mahkemeye versene ya la..Senin adın İbrahim Melih Gökçek değilmi..Ne var bunda.. 13 26 Yanıtla
  • Adım coharadır: Akp li değilim ama levent kırcayı hiç sevmem. 24 2 Yanıtla
  • mehmet demir: BU ADAM BUNAMIŞ NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR BİRİSİ SUSTURSUN 19 2 Yanıtla
  • uA: Ne i. adamsın levent i=iyi 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement