Gökhan Özbilgin'den Alparslan Arslan'ın Tahliyesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Gökhan Özbilgin'den Alparslan Arslan'ın Tahliyesine Tepki

Gökhan Özbilgin\'den Alparslan Arslan\'ın Tahliyesine Tepki

Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in avukat oğlu Gökhan Özbilgin, Alparslan Aslan’ın tahliyesi ilgili olarak, ”Babamın ben şuan da kemiklerinin sızladığını inanıyorum.

11.03.2014 13:13

Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in avukat oğlu Gökhan Özbilgin, Alparslan Aslan'ın tahliyesi ilgili olarak, "Babamın ben şuan da kemiklerinin sızladığını inanıyorum. 2. kere şehit oldu. Babam üzerinde cübbesi ile şehit oldu" dedi.

Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın da tahliye edilmesi üzerine, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in avukat oğlu Gökhan Özbilgin, İHA muhabirine açıklamada bulundu.

"5 YILI BİZ DOLDURMADIK, BUNUN MAĞDURU BİZ OLMAMALIYIZ"

2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 90 yıl hapis cezasını verildiğini söyleyen Özbilgin, "Birden çok suç işlediği ile ilgili mahkeme durumu tespit etti fakat Yargıtay bozma kararı verdi. Bozman kararının gerekçesiyse devam etmekte olan Ergenekon soruşturmasıydı. Dosya oraya gittikten sonra, birden çok dosya, sanık gündeme geldi ve arkasından biz bu güne kadar geldik. Gelinen aşamada 5 yıl doldu. 5 yılı biz doldurmadık. Bunun mağduru biz olmamalıyız. Biz en başından beri mağduruyuz. Benim anlayamadığım şeyler o kadar çok ki, şuanda ben cevapları alıyor olmam gerekiyor. Bunun neden bu kadar uzadığı, tüm Türkiye'nin gözü önünde işlenen, suçüstü yapılan, hiçbir şüphesi olmayan bir saldırıda bu yargılama niye devam etti. Benim bunun cevabını almam lazım" diye konuştu.

Alparslan Arslan'ın tahliyesi ile kaçmayacağının garantisini verebilecekler mi? diyen Özbilgin, "Sanık bir an için tahliye edilmiş olsaydı. Diğer suçları olmayıp da bir an için tahliye edilmiş olsaydı kaçmayacağının garantisini kim verecekti. Haftada üç gün imza atmasından bahsediliyor. Garantisi mi var imza atmaya gideceğinin. Bunun önlemleri yok mu? Sadece 5 yıl doldu hadi gitsin. Bunu hangi vicdan kabul ediyor. Biz olayın hukukiliğinden önce vicdanını tartışmayacak mıyız. Mağdurların vicdanları hafifletilmeyecek mi? Bu saldırının tek boyutunu Mustafa Yücel Özbilgin ve ailesi değil ki? 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alıyorsa bunun başka bir tarafı daha var. Bunun toplum önünde infial yaratacağı bunların hiç biri düşünülmüyor mu? Bence bunların hepsi süzgeç içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Maalesef bu güne kadar geldi ve bu günü yaşıyoruz. Yaşamak durumunda kaldık" şeklinde konuştu.

"BABAMIN KEMİKLERİNİN SIZLADIĞINA İNANIYORUM"

" Babamın ben şuan da kemikleri sızladığına inanıyorum" diyen Özbilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2. kere şehit oldu dedim. Babam üzerinde cübbesi ile şehit oldu. Yanlış anlaşılmasın. Sokakta yürürken, trafik kazası falan geçirmedi. Görev yaptığı sırada üzerinde cübbe taşıyan bir insan o sırada."

"BÜTÜN KORKULARIMIZIN NETİCESİNİ DÜN GÖRDÜK"

Özbilgin, dün kararın açıklanmasının ardından aile olarak son derece gergin olduklarını vurgulayarak şunları dedi:

" Başta annem olmak üzere. Olay olduğundan beri, süreç devam ettiğinden beri zaten bu gerginlik var. Bütün korkularımızın neticesini dün gördük. Çevremden bir sürü insan akşamdan beri arıyorlar. Bu nasıl oluyor diye bana soruyorlar. Bende bunu bana sormayın diyorum. Ben bunu ne aileme izah edebiliyorum ne kendime izah edebiliyorum ne de vicdanıma kabul ettirebiliyorum. Aynı durumda benim ailem var. Annem biricik eşini kaybetmiş." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gökhan Özbilgin'den Alparslan Arslan'ın Tahliyesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement