Gökhan Töre'nin Yaralanması İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Gökhan Töre'nin Yaralanması İlişkin Dava

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve arkadaşlarının Şişli'de barda tavandan seken kurşunla yaralanmasına ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Korhan Bahadır'ın tahliyesine karar verildi.

13.11.2015 13:00

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve arkadaşlarının Şişli'de barda tavandan seken kurşunla yaralanmasına ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Korhan Bahadır'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Korhan Bahadır ile tutuksuz sanık Hasan Kutlu hazır bulundu.

Savunmasını yapan Kutlu, olay günü şoförlüğünü yaptığı Bahadır'ı gece bara bıraktıktan sonra dışarıda araçta beklediğini anlattı.

Bu sırada kargaşa başladığını ve bardakilerin dışarıya çıktıklarını gördüğünü belirten sanık Kutlu, "Korhan yanıma geldi, beraber arabaya bindik. Ancak arabayı kendisi kullandı. Herhangi bir şey konuşmadık. Barda ne yaşandığını sormadım. Telefonla herhangi biriyle konuştuğunu görmedim" dedi.

Kutlu, bir süre sonra Bahadır'ın aracı durdurduğunu ve tanımadığı birinin arabaya bindiğini anlatarak şunları söyledi:

"Bu kişi, barda havaya iki el ateş ettiğini söyleyerek üzerinde taşıdığı silahı bana verdi. 'Bunu karakola teslim eder misin' dedi, ardından Korhan'la konuştu. Ne konuştuğunu hatırlamıyorum. Daha sonra araçtan indim. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne giderek suça konu silahı teslim ettim. Bu kişiyi sonradan hiç görmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim."

Duruşmada söz alan sanık Korhan Bahadır ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Korhan Bahadır'ın, tutuklu kaldığı süre, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış olmasını göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.

Sanık Korhan Bahadır'ın başka suçtan hükümlü olduğu için bir sonraki duruşmaya getirilmesi için cezaevine müzekkere yazılmasına karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 21 Nisan 2014'te saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtildi.

Bu sırada aynı mekanda sanıkla herhangi bir ilişkileri olmayan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin de bulunduğu kaydedilen iddianamede, mağdurların tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları aktarıldı.

İddianamede sanık Korhan Bahadır hakkında "olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi, eylemin "olası kastla yaralama" suçunu değil", "olası kastla öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gökhan Töre'nin Yaralanması İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement