Gönye Tasarım'ın "Konseptten Tasarıma" Anlayışının Son Örneği - Son Dakika
Güncel

Gönye Tasarım'ın "Konseptten Tasarıma" Anlayışının Son Örneği

Zamansız Mekan Konseptiyle Tasarlanan Nidapark Başakşehir Örnek Dairesi

09.10.2015 13:55

Türkiye'nin büyük inşaat projelerine iç mimarlık çözüm ortağı olarak katkı sağlayan Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul'ün Nidapark Başakşehir projesinin örnek dairesini de tasarladı. Gönye mimarları, "konsept odaklı tasarım" yaklaşımıyla hazırladıkları örnek daire projesinde zamansız, sofistike, sıcak ve yaşayan mekanlar yaratmayı hedefledi.

Gönye Proje Tasarım, "İyi tasarlanmış yerlerde yaşayan daha mutlu insanlar için" felsefesiyle, her ölçekteki iç mimari projeyi, özel bir tasarım ile şekillendiriyor. Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından inşa edilen Nidapark Başakşehir projesinde, sosyal tesis, lobiler ve tüm daire tiplerinin iç mimarisi de Gönye mimarlarının imzasını taşıyor.

Projenin Konsepti

Nidapark Başakşehir'in iç mimari projesi hazırlanırken, bu projede ev sahibi olacak farklı tarzları benimseyen, zevk sahibi kişilerin beklentilerine hitap eden bir konsept oluşturmak için çalışıldı. Gönye mimarları, hedef kitlenin bu yapısına uygun olarak, tüm trendlerden bağımsız her dönemde hayranlık uyandırabilecek çizgilere sahip "Zamansız Mekan" konseptinde karar kıldılar ve projenin örnek dairesini de bu konseptte tasarladılar.

Tasarım Detayları

Mimarlar, örnek daireyi tasarlarken, zamanız bir tasarım anlayışıyla şık ve klasik çizgilere sahip bir tarz oluşturdu. Sonuçta, sadeleştirilmiş ve modern bir anlayışla yorumlanmış, sofistike bir mekan yaratıldı. Mekanın genelinde farklı beğenilere hitap edebilmek için, hem klasik hem de modern mobilyalarla uyum sağlayabilecek bir çerçeve oluşturuldu. Gönye Proje Tasarım, yaşam alanında tercih ettiği lake lambri ve çıta üzerinde aplik uygulaması ile mekanda klasik ve yumuşak bir dokunuş yaratırken, Nidapark Başakşehir'e özel, konsepte uygun olarak tasarlanan televizyon ünitesi gibi mobilyalarla projeye benzersizlik katmayı amaçladı.

Gönye Tasarım'ın "Konseptten Tasarıma"Anlayışı

Gönye Proje Tasarım Konsept Ekibi üyeleri, Nidapark Başakşehir'de benimsedikleri iç mimari anlayışı şu sözlerle anlattılar: "Gönye olarak bizler, mekan tasarımını belli bir konsept çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bizim için konsept her zaman tasarımdan önce gelen bir kavram. Dairenin içindeki her mekan, farklı fikirlerden yola çıkılarak tasarlanırken, hepsinin bir arada uyum içinde olmasına da önem veriyoruz. Hedef kitlenin beğenisini ve ihtiyaçlarını düşünerek, bazen bir renkten bazense tek bir objeden bir konsepte ulaşabiliyoruz. Tasarladığımız projelerde bizim hedefimiz, her zaman mekanı anlamlandırmak oluyor. Nidapark Başakşehir projesinin iç mimari konseptini oluştururken, zamansız, sofistike bir çizgide, sıcak ve yaşayan mekanlar yaratmayı hedefledik."

Başakşehir'de İdeal Şehir Hayatı

Başakşehir'de yükselen Nidapark Başakşehir, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla değer kazanan bu bölgede ideal bir şehir hayatının nasıl olması gerektiğini göstermeyi hedefleyen iddialı bir proje. Toplam 5 bloktan ve 374 adet daireden oluşan Nidapark Başakşehir'de 88-314 metrekarelik, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler satışa sunulmuş bulunuyor. Projenin Ekim 2017 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gönye Tasarım'ın 'Konseptten Tasarıma' Anlayışının Son Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement