Görme Engelli Ali, İşkur Hibesiyle Kendi İşini Kurdu - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Ali, İşkur Hibesiyle Kendi İşini Kurdu

Görme Engelli Ali, İşkur Hibesiyle Kendi İşini Kurdu

Niğde'nin Çarıklı Köyü'nde yaşayan yüzde 73 görme engelli 26 yaşındaki Ali Kulpu, 'Ben de varım' adını verdiği projesiyle İŞKUR'dan 32 bin TL hibe alıp büyükbaş hayvan yetiştirmeye başladı.

03.03.2016 13:27

Niğde'nin Çarıklı Köyü'nde yaşayan yüzde 73 görme engelli 26 yaşındaki Ali Kulpu, 'Ben de varım' adını verdiği projesiyle İŞKUR'dan 32 bin TL hibe alıp büyükbaş hayvan yetiştirmeye başladı. Kulpu, kendi işini kurduğu için engelli maaşını iptal ettireceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği verileceği açıklamasını duyan Ali Kulpu, Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şube Başkanı Akif Kaplan'ı arayarak yardım istedi. Yapılan görüşmede Kulpu'nun büyükbaş hayvan yetiştirmeye karar vermesi üzerine proje hazırlandı. İŞKUR Niğde İl Müdürlüğü, projeyi kabul edip görme engelli Ali Kulpu'ya 32 bin TL hibe desteğinde bulundu. Engelli genç, bu destekle evinin yanına bir ahır yaptırıp 3 tane de inek aldı.

Devletten aldığı engelli maaşıyla yaşamını sürdürürken bir anda kendi işini sahibi olan Ali Kulpu'nun bu başarını duyan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, beraberinde İŞKUR İl Müdürü Mustafa Toköz ve Şube Başkanı Akif Kaplan ile birlikte genci köyünde ziyaret etti. Engelli birinin kendi işini kurmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Ayva, "Ali bir başarılı olarak değerlendirmemeli bir örnek olarak bir referans olarak değerlendirilip herkesin hatta engelsiz insanların kendi işini kurması konusunda bir motivasyon olmalı bir cesaret kaynağı olmalıdır" diye konuştu.

Mustafa Toköz ise projenin Niğde'ye örnek olması temennisinde bulunarak, "Bundan sonraki projelerimizde engelli kardeşlerimizi kendi işini kurması, sayının çok çok üstüne çıkması hedefimiz olacak" dedi.

İNSANLAR BEN DE VARIM DİYEBİLMELİ

Ali kulpu ise kendi işini kurduğu için çok mutlu olduğunu ve yaz aylarında da evleneceğini söyledi. Her şeyin Başbakan Davutoğlu'nun engellilere yönelik projelerle ilgili konuşmasını dinlemesiyle başladığını belirten Kulpu, şunları söyledi:

"Bir gün televizyonda haberleri dinlerken Sayın Başbakanımızın 'Engelli vatandaşlarımıza hibe desteği vereceğiz' şeklinde açıklamasını duydum. Daha sonra Beyazay Derneği, İŞKUR müdürlüğümüz yardımcı oldu. Böyle bir proje yaptık o da kabul oldu. İşletmemi kurduk. Diğer arkadaşların da boş durmak yerine bir şeyler yapmasını tavsiye ederim. Sağ olsun devletimiz böyle bir imkan tanımış bir şeyler yapmak lazım herkesin yapabileceği bir şeyler vardır. Çünkü benim projemin adı 'Ben de varım'. Ben de varım diyebilmeli insan zamanı geldiğinde. Artık maaş almayacağım çünkü kendi işimi yapmak istiyorum. Devlet böyle bir imkan vermiş bunu da en kısa zamanda kestireceğim." - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Ali, İşkur Hibesiyle Kendi İşini Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement