Gözaltına Alınan Hdp'li Altınörs Tokat'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

Gözaltına Alınan Hdp'li Altınörs Tokat'a Getirildi

Gözaltına Alınan Hdp\'li Altınörs Tokat\'a Getirildi

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs dün gece kente getirildi.

10.09.2016 14:02

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs dün gece kente getirildi.

Tokat'ta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan gözaltına alınan Z.U.'nun ifadeleri doğrultusunda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı. Z.U.'nun ifadesinde, geçen yıl Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden HDP İl Saymanı Mehmet Zakir Karabulut'un Bitlis'teki cenazesine katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün, 'Zakir şehit oldu, Zakir'in peşinden gelecek bir sürü genç vardır. Zakir ölmemiştir. Zakir'in kanı yerde kalmamalı' diye konuşma yaptığını söylediği kaydedildi. Ayrıca cenazenin ardından Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden döndükleri sırada ormanlık bir alana götürüldüklerini, burada HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın da bulunduğunu, yanlarına gelen terörist kıyafetli silahlı iki kişinin örgüte katılmaları yönünde kendilerine telkinlerde bulundukları ifadesini verdi. Irgat ve Altınörs'ün de teröristleri kastederek, 'Bunlar iyi insanlar, bizler için mücadele ediyorlar. Bu gerillalar Zakir ve onun gibiler için mücadele ediyorlar. Sizler de katılım sağlamalısınız' sözlerini kullandığını ileri sürdü.

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Bu ifade doğrultusunda Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Tokat Sulh Ceza Mahkemesince Altınörs hakkında 'Terör örgütüne üye olma ve yardım etme etme' suçundan gözaltı kararı çıkartıldı. Altınörs, bu doğrultuda Ankara'da polis ekiplerince gözaltına alındı. Altınörs, dün gece Tokat İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekipleri (TEM) tarafından Tokat'a getirildi. Emniyette sorgu işlemleri süren Altınörs'ün daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Altınörs, geçen yıl Tokat'a gelerek partisinin milletvekili adayları tanıtım programına katılmıştı.

- Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözaltına Alınan Hdp'li Altınörs Tokat'a Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement