Grizu Patlamasında Son Tahliyelere Kefenli Protesto - Son Dakika
Güncel

Grizu Patlamasında Son Tahliyelere Kefenli Protesto

Grizu Patlamasında Son Tahliyelere Kefenli Protesto

Bursa'da 19 İşçinin Öldüğü Grizu Patlamasıyla İlgili Tutuklu Sanıkların Tahliye Edilmesini, Ölen İşçilerin Aileleri Kefen Giyerek Protesto Ettiler.

19.02.2011 19:03

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Bükköy Madenciliğe ait kömür ocağında 19 işçinin öldüğü grizu patlamasıyla ilgili tutuklu sanıklar Taşeron Fahrettin Şolpan (51) ve İşletme Müdürü Hayrettin Çelik'in(47) tahliye edilmesinin ardından patlamada ölen işçilerin aileleri kararı bugün kefen giyerek protesto ettiler.

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde 2009 yılının Aralık ayında, Bükköy Madenciliğe ait kömür ocağında meydana gelen ve 19 işçinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Fahrettin Şolpan, Hayrettik Çelik ve Ocak Şefi Bayram Erdoğan tutuklanırken, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Haklarında Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 3 ila 15 yıl arasında hapis istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu, toplam 6 sanık ile ilgili yargılama devam ederken, Ocak Şefi Bayram Erdoğan tahliye edildi. Yaklaşık 14 aydır cezaevinde bulunan Fahrettin Şolpan ve Hayrettin Çelik'in avukatları, önceki gün müvekkillerinin serbest kalmaları için bir üst mahkeme olan Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat etti. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti oy çokluğu ile tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Böylece 19 işçinin yaşamını yitirdiği Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Bükköy Madencilik faciasında tutuklu sanık kalmadı.

"BİZDE BAŞBAKAN GİBİ KEFENİMİZİ GİYDİK"

Bu arada tahliye kararını öğrenen ölen 19 işçinin yakınları tepkilerini bugün Mustafakemalpaşa ilçesindeki öğretmen evinde bir araya gelip kefen giyerek gösterdiler. Aileler, burada yaptıkları basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e seslendiler. Faciada yaşamını yitiren Murat Hanay'ın kardeşi Nihat Hanay, acılı aileler adına yaptığı konuşmada, "Onları, yüzlerini son kez göremeden toprağa verdik. Adalete güveniyorduk. Ancak 'Adalet mülkün temeli değil zenginin temeli olmuş'. Başbakan 'Ben kefen giyiyorum' diyor. Evet bizlerde kefen giyiyoruz. Bizde canlı canlı kefenlerimizi giydik. Bunun ne anlama geldiğini başbakanımız bilir. Adalet, zenginin temeli olmuşsa biz nereye ve kime sığınacağız" dediler.

Duygu dolu anların yaşandığı protesto gösterisinde baygınlık geçiren bazı ailelere burada hazır bekletilen 112 Acil servis ekipleri müdahale etti.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grizu Patlamasında Son Tahliyelere Kefenli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement