GÜBRETAŞ, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika
Güncel

GÜBRETAŞ, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı

GÜBRETAŞ, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bu yıl 60'ıncı yaşını kutlayan sektörün öncü kuruluşu GÜBRETAŞ, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı yaptı.

28.04.2012 10:49

Toplantıda konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, 2011 yılını en yüksek satış miktarı, pazar payı ve ciro rekorlarına ulaşarak tamamladıklarını belirterek, 130 milyon TL'lik konsolide kârla da 60 yıllık şirket tarihinin en yüksek kârlılığına ulaştıklarını söyledi. Toplantı sonunda yeni Yönetim Kurulu da belirlendi.

Kuruluşunun 60. yılına satış, pazar payı, ciro ve karlılık rekorlarıyla giren sektörünün öncü kuruluşu Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), 2011 yılı sonuçlarının değerlendirildiği 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı yaptı.

İstanbul'daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin yanı sıra, ortaklar, hissedarlar, yatırımcılar ve şirketin idari personeli katıldı. Genel Kurul'da ana gündemin yanı sıra SPK ve Türk Ticaret Kanunu'ndaki yeni mevzuatlara ilişkin konular da ele alındı.

60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, GÜBRETAŞ'ın gübre sektöründeki yerini anlatarak, GÜBRETAŞ'ın 2001 yılı değerlendirmesini yaptı ve 2012 yılı hedeflerini paylaştı. Genel Müdür Balta, " Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi olarak üst üste kırılan rekorlarla büyüme sürdürüldü. Şirket olarak benimsediğimiz sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda 2011 yılı da başarı çıtasının bir üst basamağa taşındığı bir yıl oldu" dedi.

2011 yılında şirket tarihinin en yüksek satış miktarı, pazar payı, konsolide ciro ve kârlılık rekorlarına erişen GÜBRETAŞ'ınTürkiye toplam gübre tüketimindeki daralmaya rağmen yüzde 6'lık artış sağlayarak 1 milyon 542 bin tonluk gübre satışı ve yüzde 31.92'lik pazar payıyla sektördeki liderliğini güçlendirdiğini belirten Osman Balta, sözlerine şöyle devam etti: "Uluslararası hammadde ve emtia fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle konsolide ciromuz 2 milyar 276 bin TL'ye yükselirken artık milyar dolarlık şirketler klasmanına da girdik. Yılı 130 milyon TL konsolide kârla tamamlarken Yarımca Tesisleri'nde 529 bin ton üretim gerçekleştirdik. Şirketimiz için oldukça verimli geçen 2011 yılında üçüncü analiz laboratuvarımız İzmir'de açıldı.

Ürün Geliştirme ve Kalite Müdürlüğü'nün yürüttüğü Türkiye Toprak Verimliliği Haritası Projesi'nde 4 bin veriye ulaşıldı. Tarımsal bilinçlendirme amaçlı toplantılarda ise yıl boyunca 1.400'e yakın noktada 100 binden fazla çiftçiye eğitim verildi. Bayilik Protokolü'nün imzalanmasının 10. yılını kutladığımız Tarım Kredi Kooperatifleri ile aramızda oluşan bu güçlü sinerji,GÜBRETAŞ'ın son yıllardaki başarılarındaki temel faktörlerden biridir. Benzer bir sinerjiyle iştiraklerimiz de kendi sektörlerinde önemli mesafeler aldı. Gerek Razi Petrokimya'da gerek Negmar Denizcilik'teve onların bünyesindeki yeni iştirakler kendi alanlarında hızla büyümeye davam ediyor."

2012'de yükseliş sürecek

Genel Müdür Osman Balta, yatay ve dikey büyümeye devam edeceklerini belirterek, kampanya ve etkinliklerle 60'ıncı yılını kutladıkları 2012 yılında Yarımca'daki üretim kapasitelerini yüzde 45 artıracak büyük bir tesis yatırımını başlattıklarını kaydetti. Yurtdışında da yeni yatırım arayışlarını sürdürdüklerini söyleyen Balta, "Yükseliş hedefleri, 2012 yılında da devam edecek. 2012 yılında ise 2.5 milyar lira konsolide ciro ve 1 milyon 600 bin ton gübre satışı ile yaklaşık yüzde 4 büyüme hedefliyoruz. Bugün itibariyle satışta geçen yılın %3 önünde olmamız, hedefleri aşabileceğimizin göstergesi" dedi.

Türkiye'deki ilk gübre fabrikasını kurdukları İskenderun'da, 1991 yılında yaptırdıkları GÜBRETAŞ İlköğretim Okulu'nu 60. Yıl anısına yeniden inşa ettireceklerini de dile getiren Osman Balta, bilinçlendirmeye katkı için ise eğitici ve akademik yayınlarının olacağını söyledi.

60'ıncı yıllarında çiftçileri ve bayileri de unutmadıklarını söyleyen Osman Balta, sürpriz hediyelerinin olacağı iki büyük satış kampanyasının ilk etabını Ocak ayında başlattıklarını ifade etti. Balta, "60'ıncı yılda Nar Gibi Kampanya ile son yıllardaki başarımızda pay sahibi olan tüketici ve müşterilerimize teşekkür etmeyi amaçladık. Sonbahar döneminde ikinci kampanyamızı düzenleyerek 60'ıncı yılın tamamını değerlendirmiş olacağız. Çiftçilerimiz ve bayilerimiz, ikinci kampanyamıza Temmuz-Aralık döneminde aldıkları GÜBRETAŞ ürünleriyle katılabilecekler" diye konuştu.

Yönetim Kurulu'na bağımsız üyeler de seçildi

GÜBRETAŞ'ın 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeni Yönetim Kurulu da belirlendi. Başkan Abdullah Kutlu ile Necdet Dirik,Dr. Erol Demir ve Osman Balta'nın üyelikleri devam ederken, görev süresi sona eren 3 üyenin yerine Ahmet Boyraz, Naci Bedir ve Sertaç Gürsoy seçildi.

SPK'nın Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne göre yeni Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Lokman Delibaş ve İsmail Tekin seçilirken, Denetim Kurulu üyeleri Bülent İşkür ve Namık Kemal Bayar'ın mevcut görevlerini sürdürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GÜBRETAŞ, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement