Gübretaş'ın Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Gübretaş'ın Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor

Gübretaş\'ın Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor

Gübre Fabrikaları TAŞ'ın (GÜBRETAŞ), iki yıldır düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na başvurular devam ediyor.

25.12.2013 13:31

Gübre Fabrikaları TAŞ'ın (GÜBRETAŞ), iki yıldır düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na başvurular devam ediyor.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, şirketin iki yıldır düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na başvurular 30 Nisan'a kadar devam ederken, yarışmada 7 kategoride toplam 13 bin lira para ödülü dağıtılacak. Bu yıl ana teması "Tarımda Kadın" olarak belirlenen yarışmanın jüri üyeleri arasında basın fotoğrafçılığının tecrübeli isimlerinden Coşkun Aral, Rıza Özel, Mehmet Demirci, Galip Ataman, Selahattin Sevi, Halit Ömer Camcı ve Nihal Gündüz yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İz TV Genel Yayın Yönetmeni Aral, GÜBRETAŞ'ın desteği ile yapılan bu sürdürülebilir etkinliğin uluslararası boyuta da geçebilecek nitelikte olduğunu kaydetti. Aral, yarışmanın, objektiflerin yazılı basında giderek egemen olan magazinel konuların yerine doğanın insana sunduğu muhteşem renk ve estetik zenginliğe yönlendirilmesine vesile olduğunu ifade etti.

Hürriyet Foto Muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Özel ise bu tür yarışmaların hızla akıp giden hayatın kargaşasında çoğu zaman gözden kaçan pek çok eserin gün yüzüne çıkmasını sağladığını ifade etti. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ataman da söz konusu yarışmada erkek egemen toplumda dışlanan, ezilen, şiddet ve tacize uğrayan, tarlada ırgat gibi çalışan "kadın" öğesinin öne çıkartılmış olmasını önemsediğini vurguladı.

Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Sevi ise bu yarışmaların basın sektörüne görsel bir hafıza kazandırdığına dikkati çekti. Yarışma ile tarım çalışanları üretim ve sorunlarıyla gündeme taşınmış olduğunu belirten Sevi, "Yarışma sonunda ödüle layık görülecek yarışmacılar kadar, spesifik konularla böyle bir yarışma düzenleyen GÜBRETAŞ yöneticilerini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Jürinin bir diğer üyesi Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Gündüz de, GÜBRETAŞ'ın, görsel bir tarih yazılması için sanat ve kültüre destek vermeye devam ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Foto-Film Müdürü Demirci ise, sosyal konular hakkında düzenlenen yarışmaların basın sektörünün konuya ilgisini çekme adına önemli bir imkan olduğunu ifade ederken, Gezgin Dergisi Yayın Yönetmeni Camcı da yarışmayı sektöre yeni bir pencere açacak bir faaliyet olarak gördüğünü kaydetti.

Yerel ve ulusal basında görev yapan tüm medya mensuplarına açık olan ve ana teması "Tarımda Kadın" olan yarışmaya başvurular, geçen yıl olduğu gibi sadece internet üzerinden yapılabiliyor. Sonuçları 14 Mayıs 2014'teki Dünya Çiftçiler Günü'nde açıklanacak yarışmadan seçilen fotoğraflardan oluşan bir serginin yazdan itibaren çeşitli illerde sanatseverlerle buluşturulması da planlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gübretaş'ın Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement