Yılmaz: Gücümüzü Parçalamamamız Lazım - Son Dakika
Güncel

Yılmaz: Gücümüzü Parçalamamamız Lazım

Yılmaz: Gücümüzü Parçalamamamız Lazım

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz daha sonra Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe katıldı.

30.10.2015 18:33  Güncelleme: 11:30

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz daha sonra Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe katıldı. Burada konuşan Yılmaz, hükümetleri döneminde tarım alanında yapılan çalışmaları anlatarak şunları söyledi:

"Bu zor coğrafyada bu hizmetlerin hiç birisi yapılmamış olsaydı bile yine gücümüzü parçalamamamız, paylaştırmamamız lazım. Bir ve beraber olmamız gerekir. Her bir oyunuz çok değerli. Bu bıçak sırtındaki riski azaltmak lazım. Orta doğuda sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakmak bir ve beraber olmamız gerekir. Allah birliğimizi daim eylesin. Mesele memleket meselesiyse geriye kalan teferruattır."

PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

Yılmaz, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında imzalanacak işbirliği protokol törenine katıldı. Yılmaz'ın katılımıyla Rektörlük makamında gerçekleşen törende, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş arasında protokol imzalandı. Bu işbirliği protokolü ile Cumhuriyet Üniversitesi'nde yazılım ve bilişim teknolojileri derslerinin verileceği, buradan mezun olan öğrencilerin ise bilişim sektöründe istihdam edileceği belirtildi. Yılmaz, imza törenin ardından yaptığı konuşmada, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Üniversite sanayi işbirliğinin somut bir örneği bu. İleri ki dönemde bu işbirliğinin gelişmesiyle de Türkiye'de yazılım pazarı büyüyecek, yazılım ihracatı artacak, yazılım sektöründe ki istihdamı artıracağız ve bu sektörün de beklentilerine uygun olarak öğrencimiz yetişecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılmaz: Gücümüzü Parçalamamamız Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement