Gürcistan Rusya İlişkilerinde Normalleşme - Son Dakika
Güncel

Gürcistan Rusya İlişkilerinde Normalleşme

Gürcistan Rusya İlişkilerinde Normalleşme

İki ülke arasında karşılıklı uçak seferleri yeniden başlayacak.

18.06.2013 17:03

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili'nin Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinden sorumlu özel temsilcisi Zurab Abaşidze, yakın zamanda Gürcistan ve Rusya arasında karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlayacağını söyledi.

Başbakan İvanişvili'nin talimatı üzerine bir süredir belli aralıklarla Rus yetkililerle çeşitli temaslarda bulunan Abaşidze, elde edilen sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini bildiren Abaşidze, bu yönde yüzde 90'lık bir anlaşma sağlandığını belirtti.

Yakın tarihlerde iki ülkenin ilgili kurum başkanlarının görüşerek konunun ayrıntılarını konuşacağını ifade eden Abaşidze, nihai karardan sonra uçak seferlerinin başlayacağını, uçak seferlerini, karayolu ulaşımının tekrar sağlanmasının izleyeceğini kaydetti.

Güney Osetya ve Abhazya çevresinde 2008 yılında yaşanan sorunlar nedeniyle Gürcistan ve Rusya arasında kısa süreli savaş yaşanmış ve bütün ilişkiler kopmuştu.

Gürcistan'da Ekim 2012'de iktidara gelen "Gürcü Rüyası" Koalisyonu lideri Başbakan Bidzina İvanişvili, Rusya ile ilişkileri düzelteceklerini söylemiş ve eski Moskova Büyükelçisi Zurab Abaşidze'yi bu konuda görevlendirmişti. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan Rusya İlişkilerinde Normalleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement