Gürler, Hz. İsa İçin Devreye Girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gürler, Hz. İsa İçin Devreye Girdi

Gürler, Hz. İsa İçin Devreye Girdi
27.11.2013 13:23

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday adayı Türkan Gürler, 6 yıldır maddiyat nedeniyle tamamlanamayan cami için kolları sıvadı.

Diyarbakır'da yapımına 2007 yılında başlanan ve hala tamamlanamayan 500 Evler Afet Bölgesi'ndeki Hz. İsa Camii'nin tamamlanması için AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday adayı Türkan Gürler devreye girdi.

Ekibiyle camiyi ziyaret eden Gürler, Afet Evler Hz. İsa Camii Dernek Başkanı Tahir Çelik'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Camii için yapılması gereken her şeyi yapacağı sözünü veren Gürler, böyle bir ibadethanenin vatandaşın hizmetine girmesinin kendisini çok mutlu edeceğini dile getirdi.

ÖĞRENCİLERLE KUR'ANI KERİM OKUDU

Cami içerisinde de incelemelerde bulunan Gürler, caminin kız Kur'an kursu öğrenci ve öğretmenleri ile sohbet etti. 150'den fazla Kur'an öğrencisinin bulunduğunu öğrenen Gürler'in mutluluğu bir kat daha arttı. Gürler burada ders gören öğrencilerle birlikte Kur'anı Kerim okudu. Kurs öğretmenlerinin özellikle ulaşımla ilgili sorunlarını dinleyen Gürler, konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağını dile getirdi.

"EL ELE İNŞAATI BİTİRELİM"

Hazreti İsa Camii'nin Diyarbakır'ın en ihtiyaç duyulan bölgesinde yapıldığını ifade eden AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday adayı Türkan Gürler, "Ne yazık ki 6 yıldır çalışma yürütülen caminin henüz tamamlanmamış olması gerçekten üzüntü vericidir. Afet Evler bölgesinde bir ibadethane olarak tek yer burasıdır. Burada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin, annelerimizin ve çocuklarımızın ibadetlerini yapabilecekleri, dini bilgilerini arttırabileceği ve Kur'an eğitimi alabilecekleri bu camiiye sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Dini hassasiyetleri üst seviyede olan kentimizin bu camisine sahip çıkmaya el ele hep birlikte inşaatının tamamlanmasına katkı sunmaya davet ediyorum. Biz inşallah kendi çapımızda bir çalışma başlattık ve elimizden gelenin en iyisini Allah'ın evi olan cami için yapacağız" dedi.

CAMİNİN 850 BİN TL İHTİYACI VAR

Afet Evler Hz. İsa Camii Derneği Başkanı Tahir Çelik ise, caminin tamamlanması için çok çaba gösterdiklerini ancak özellikle şehrin yöneticilerinden destek görmediklerini dile getirdi. Caminin 250 bin TL borcu olduğunu ve tamamlaması için 850 bin TL'ye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çelik, "Özellikle bize desteklerini esirgemeyen Türkan hocama çok çok teşekkür ederim. Bu desteklerinin ona gerçek yaşamında yani vefatından sonra hayır kapılarının açık olmasına vesile olacaktır. Allah en ufak yardımı bile mükafatsız bırakmaz. Türkan hocamızın da gayreti ile camimizi kısa sürede tamamlayacağımızı düşünüyorum. Allah emek veren destek veren herkesten razı olsun" diye konuştu.

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday adayı Türkan Gürler ve beraberindekiler, kendisinin ve hayırseverlerin verdiği nakdi yardımları da cami derneği başkanı Tahir Çelik'e teslim ederek bölgeden ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gürler, Hz. İsa İçin Devreye Girdi - Son Dakika


Advertisement