Gürsu'da İlkyardım Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Gürsu'da İlkyardım Eğitimi

Gürsu\'da İlkyardım Eğitimi

Gürsu Belediyesi ve Gürsu Kent Konseyi tarafından düzenlenen ilkyardım eğitiminde, kaza anında yapılması gereken hayati yardımlara ilişkin bilgiler anlatıldı.

19.04.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Belediyesi toplantı salonunda, Kızılay Uludağ Üniversitesi Şubesi İlkyardım Eğitmeni Yrd.Doç.Dr. Egemen Dere tarafından verilen eğitimde, ilkyardım sırasında yapılan hatalar ve yapılması gereken doğru müdahaleler hakkında bilgiler sunuldu.

Yaşanan kazalarda yanlış ilkyardım yapıldığı için can kayıpları olduğunun altını çizen Dere, ilkyardım sırasında önce kaza alanında koruma önlemlerinin alınması, ardından bilgilendirme ve kurtarma yönünde müdahalede bulunulması gerektiğini belirtti. Dere, kazazedenin önce bilincinin açık olup olmadığının kontrol edilmesi ve yaşamsal fonksiyonlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Dere, boğulmalara karşı yapılması gereken ilkyardım müdahalesini ise bir katılımcı üzerinde uygulama yaparak gösterdi.

İnsan sağlığının korunmasında alınması gereken önlemlere ilişkin olarak ilçe halkının ve Belediye personelinin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla bu eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü " Yaşanabilecek olası kazaların en hafif şekilde atlatılabilmesi için hayati önem taşıyan ilkyardım konusunda hepimizin bilinçli olması gerekiyor " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'da İlkyardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement