İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, "Her türlü önleme rağmen, deneme ve kullanım oranları giderek artan uyarıcı ve uyuşturucu maddeler, bağımlılık alanında karşılaşılan en can alıcı sorun haline gelmiştir" dedi.
Altınok, çocukların suçtan zarar görmelerini ve suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuştu.
Gülhan Altınok, bu seminerlerin önemli olduğunu belirterek, "Her türlü önleme rağmen, deneme ve kullanım oranları giderek artan uyarıcı ve uyuşturucu maddeler, bağımlılık alanında karşılaşılan en can alıcı sorun haline gelmiştir" dedi.
Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurumun işi olmadığının altını çizen Altınok, bu sorunun, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu gibi birçok paydaşın ortak çabası ve uzun soluklu bir programın tavizsiz uygulanmasıyla aşılabileceğini belirtti.
Gülhan Altınok, ailelerden de bu konuda destek beklediklerini anlatarak, şöyle devam etti:
"Madde bağımlılığı sadece bireyleri değil, aileleri, toplumu ve bizim hayatımızı da etkilemektedir. Bağımlılık devam ettikçe bireydeki fiziksel, ruhsal ve davranışsal sorunlar giderek artmakta ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Biz emniyet olarak bu mücadeleyi başlattık ve sonuna kadar devam edeceğiz. Hep beraber olursak inşallah bu sorunu en güzel şekilde çözeceğiz. Madde bağımlılığıyla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun tüm kurum ve kuruluşlarının birlikte çalışması esastır."
Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Başkanı Mehmet Duman da bu seminerin işlevinin suçluları yakalamaktan daha önemli olduğunu söyledi.
"Öncelikli olarak çocukları suça yönlendiren ve bağımlılık yapan maddeleri kullanmaya iten nedenleri tespit etmek ve bunları ortadan kaldırmak gerekir" diyen Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocuklar üzerinde etkili olan kişiler öncelikli olarak anne babalar ve öğretmenlerdir. Dolayısıyla tedbirleri almak da onlara düşmektedir. Sizlerle bir araya gelmemizin sebebi bu. Burada çocukların suçlu ve mağdur olmalarını önlemek için neler yapılmalı, bu amaçla çocuk ve aileye düşen görevler nelerdir, öğretmenlerin alması gereken sorumluluklar nelerdir, çocuk polisi nedir yasal haklarımız nelerdir gibi birçok konuda bilgi sahibi olacağız."
Konuşmaların ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Özlem Temür, genel güvenlik kurallarına ilişkin sunum yaptı.
Temür, İstanbul genelinde Çocuk Şubesi'ne bağlı 860 civarında polisin çalıştığını belirterek, "Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde polislerin dışında 1 psikolog, 1 adli psikolog ve 2 sosyal hizmet uzmanı çalışıyor. Çocuklar, şube müdürlüğümüze intikal ettiği anda ilk görüşmeyi gerçekleştirerek polisle değil uzman kişiyle karşılaşıyor" ifadesini kullandı.
Çocuk Şube ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından hazırlanan sunumların da gösterildiği seminere, öğrenciler ile velileri katıldı.
Son Dakika › Güncel › Güvenlik İçin Eğitim Semineri' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?