Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan Açıklaması

Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan Açıklaması

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2023 hedefleri için işsizlik oranının yüzde 5’e inmesi gerektiğini söyleyerek, bu konudaki düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istediklerini belirtti.

26.02.2015 17:08

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2023 hedefleri için işsizlik oranının yüzde 5'e inmesi gerektiğini söyleyerek, bu konudaki düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istediklerini belirtti.

Hak-İş Bursa Temsilciler Meclisi toplantısına katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, işsizlikten taşeron işçilere kadar birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son aylarda işsizlik oranlarında artış olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye'nin 2023 hedefleri için oranın yüzde 5'e inmesi gerektiğini söyledi.

Gelinen noktada işsizlik oranınını yüzde 11'e yaklaştığını belirten Arslan, "Gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 20 oranında. Bu hem işsizlerin iş bulmasını zorlaştırıyor, hem de çalışanların iş yerlerindeki iş güvenlerini tehdit ediyor. İşsizlik rakamları bizi ciddi şekilde endişeye sevk etmiş durumda. Bu konuda gerekli düzenlemelerin bir an önce alınması ve işsizlik rakamlarında inişin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu konuyu tetikleyen özellikle vergi ve kayıt dışı çalışan sayısıdır. Ücretlerin üzerindeki ağır vergi yükü, kayıtlı çalışanların sayısını da etkilemektedir. O sebeple Türkiye'de halen yüzde 37 civarında kayıt dışı çalışan var. Kayıt dışının yüksek olması hem sosyal güvenlik sistemindeki dengeyi bozuyor, hem de kayıtlı çalışanları tehdit ediyor" dedi.

"İŞ KAZALARINDA İLK SIRALARDAYIZ"

Kayıt dışı çalışma ve işsizlikle mücadele için yeni bir anlayış geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Mahmut Arslan, "Kayıtlı iş yerlerinde çalışanların ve işveren üzerindeki vergi yükünün sürdürebilir ve OCD ülkeleri ortalamasına çekilmesini istiyoruz. Bu kayıtlı ekonomiyi sağlayacaktır. Konfederasyonumuzun görüşlerini hem hükümetle, hem ilgililerle paylaşıyoruz. Her gün 4'ten fazla emekçimiz iş kazası sebebiyle ölüyor. İş kazaları konusunda maalesef Avrupa ve dünyada ön sıralarda yer alıyoruz. Ölümlü iş kazalarının yüzde 95'inin önlenebilir kaza olduğunu biliyoruz. Burada bir sorun var. İşletmeler, işveren, hükümetimiz meseleye buradan bakmak zorunda. Bu meselenin temel yaklaşım noktası insan odaklı olmalıdır. Yaptığımız iş ne olursa olsun, temel olarak insan ve onun hayatı önemli olur" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement