Hakaret Filmine Bursalılardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Hakaret Filmine Bursalılardan Tepki

Hakaret Filmine Bursalılardan Tepki

"Müslümanların Masumiyeti" adlı film Bursa'da da tel'in edildi.

17.09.2012 11:44  Güncelleme: 12:06

"Müslümanların Masumiyeti" adlı film Bursa'da da tel'in edildi.

Bursa Mustazaflar Cemiyeti, Ulucami bahçesinde Orhangazi Parkı'nda yaptığı basın açıklamasıyla Amerika'da Peygamber Efendimize hakaret içeren filmi protesto etti. Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi üyesi İlahiyatçı Hasan Şenol, "Kur'an-ı kerim ve Muhammed aleyhisselam Müslümanların namus-u ekberleridir. Hiç kimse hürriyet safsatasının arkasına gizlenerek değil Müslümanların, hiçbir semavi dinin mukaddesatına dil uzatamaz, hakaret edemez" dedi.

ABD'ye tepki gösteren Şenol sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Amerika! Karakterinde sefillik, seciyesinde zalimlik, damarlarında alçaklık bulunan devlet. Ey Amerika! Şereften mahrum, insanlıktan yetim, onurdan habersiz, izzetten uzak, doğuştan alçak olan devlet. Yaptığın her bir zulüm, işlediğin her bir cürüm seni malum sonuna yaklaştırmaktadır. Buradan Allah'ın Resulü'ne de sesleniyoruz; kabaran öfkemiz, titreyen sesimiz yaşaran gözlerimiz ve mahcup halimizle sana sesleniyoruz ey Allah'ın Resulü.

Bilhassa Türkiye'deki ümmetin suskunluğundan,

vurdumduymazlığımızdan, işimizden, eşimizden, dünya ve içindekilerden sana gereken ilgi ve alakayı gösteremediğimizden dolayı sana karşı mahcubuz. Bilmem daha hangi alçakça saldırılar gerekiyor kendimize gelmemiz için, hangi zalimane saldırılar uyandırır bizi gaflet uykusundan, hangi hakaretler bozar suskunluğumuzu? Buradan suskunluğunu koruyan ümmete sesleniyoruz;

tarih boyunca Kur'an'a ve peygamberine sahip çıkmış bu ülkenin evlatlarından bugün de Allah'ın resulüne yapılan bu alçakça saldırıya karşı gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyor, mevcut suskunluğu Türkiye'deki Müslümanlara yakıştıramadığımızı belirtiyoruz".

Şenol, halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan Türkiye'de devlet yetkililerinin bu menfur filmle İslamiyete yapılan hakareti tel'in etmelerini istediklerini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakaret Filmine Bursalılardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement