Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleri tarafından sığınak olarak kullanılan mağarada, arasında ağır silahların da bulunduğu cephanelik ele geçirildi.
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ihbar üzerine, Şemdinli ilçesi Karadağ bloku Karıbitmeyen Tepe bölgesinde, terör örgütü mensuplarının kullandığı mağaraya 6 Kasım'da operasyon düzenlendiği belirtildi.
Terör örgütü mensuplarının mağarada kışı geçirmeyi planladığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"Mağara içinde, 1 doçka uçaksavar silahı, 2 doçka uçaksavar silahı namlusu, 1 doçka uçaksavar silahı sehpası, 14.5 mm doçka uçaksavar silahı mermisi, çok miktarda tahrip kalıbı, çok miktarda pil bloku ve kablo, 2 torba gübre, 1 hilti ve çok sayıda yedek uç, 1 bidon motor yağı, 3 battaniye, 3 uyku tulumu, 15 ampul, çok sayıda kazma ve kürek, çok miktarda yiyecek ele geçirilmiştir."
Açıklamada, ilde emniyeti ve huzuru sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerinin, terörü önleyici faaliyetlerine hassasiyetle devam ettiği kaydedildi.
Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu - Sıtkı Yıldız/ Berin Arslan Çetin
Yayıncı: İbrahim Uyar - HAKKARİ
Son Dakika › Güncel › Hakkari'de Terörle Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.