Hakkarili Dağcılar Afrika'da Safari Turuna Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Dağcılar Afrika'da Safari Turuna Çıktılar

Hakkarili Dağcılar Afrika\'da Safari Turuna Çıktılar

Hakkari Kayak İl Temsilcisi Av. Turgut Besi ve Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, Güney Afrika ülkesinde safari turuna çıktılar.

29.01.2018 14:55

Hakkari Kayak İl Temsilcisi Av. Turgut Besi ve Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, Güney Afrika ülkesinde safari turuna çıktılar.

Av. Turgut Besi ve Naci Ertunç, 30 saatlik havayolu ulaşımının ardından vardıkları Afrika'da, Johannesburg'ta panoramik şehir turunda tarihi yerler ve Nelson Mandela'nın büyüleyici heykelini ziyaret ettiler. Gezinin devamında Sun City bölgesinde üstü açık safari araçlarıyla doğal tabiat ortamında yaşayan vahşi hayvanların günlük yaşamlarını görme imkanı bulduklarını belirten Besi ve Ertunç, bu turda aslan, fil, bufalo, gergedan, antilop, yaban köpeği, zürafa, zebra, maymun türleri, domuz, kuş çeşitleri ve isimlerini sayamadıkları yabani hayvanları yerinde gördüklerini söylediler. Gezinin kalan üç gününde havayolu ulaşımıyla Cape Town şehrine hareket ettiklerini belirten Besi ve Turgut, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini ifade ettiler. Besi ve Ertunç, "Muhteşem manzarasıyla ismini ön planda tutan ve gelen tüm ziyaretçilerin merakı olan ünlü Masa Dağı'na çıktık. Çeşitli kuşların ve sürüngenlerin bulunduğu çiftlik ziyareti ve tekne ile Duiker Adası'nda cape kürklü fokları, Simons Town yakınındaki Boulders Beach'te Afrika penguenleri görme imkanı bulduk. Ardından Afrika'nın en güney batı köşesi olan Ümit Burnu ve dünyanın en yüksek deniz fenerini, ayrıca vahşi doğasında maymun, antilop ve çeşitli kuş türleri görme imkanı bulmanın heyecanını yaşadık. Vahşi hayvanları doğal ortamında görmek ayrı bir tat, Masa Dağı'ndan Cope Town şehrini, uçsuz bucaksız okyanusu seyretmek ve iki okyanus arasında olan Ümit Burnu eşsiz manzarasının tarifi imkansız bir duygu. Ayrıca Afrika yerli halkın yaşam biçimini yerinde görme olanağı ve kültürlerini yansıtan müthiş oyunlarını seyretmek büyüleyici. Güney Afrika'da eskiden renkli evlerin adresi kolay bulma yöntemi çok ilginçti. Bu geleneklerini korumak amacıyla bir mahallenin tüm evlerini rengarenk boyamaları etkileyiciydi. Bu gezide Güney Afrika'yı ve gruba katılan güzel insanları tanıma imkanını bulduk" şeklinde konuştular. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Dağcılar Afrika'da Safari Turuna Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement