Halep'e Yol Açın" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Halep'e Yol Açın" Kampanyası

Halep\'e Yol Açın" Kampanyası

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, "Halep'e Yol Açın" konvoyunun 81 ilden aynı anda hareket edeceğini belirterek, "İlk konvoyun toplanma bölgesi Sakarya olacak.

08.12.2016 17:43

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, "Halep'e Yol Açın" konvoyunun 81 ilden aynı anda hareket edeceğini belirterek, "İlk konvoyun toplanma bölgesi Sakarya olacak. Burada bir program organize edeceğiz." dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından katılımlarla farkındalık konvoyu oluşturularak Cilvegözü Sınır Kapısı'na gidilecek.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Aydın, savaşın başladığı 6 yıl boyunca Suriye'de özgürlükleri için çarpışan muhalif gruplara yönelik yoğun saldırılar olduğunu söyledi.

Bu süreçte yarım milyon insanın yaşamını yitirdiğini anlatan Aydın, "Mazlum Suriye halkı savaşın başladığı günden beri yoğun saldırılara ciddi bir direniş sergiledi. Rusya'nın bölgeye girmesiyle, özellikle Grozni'deki gibi Suriye'de de şehirleri yıkıp, yaşanmaz hale getirip, hastane, cami, çarşı, pazar gibi sivillerin yaşam alanlarına saldırılar yapıp, halkın bölgeyi terk etmesine yönelik politikalara şahit oluyoruz." diye konuştu.

Aydın, Halep'te 30 kilometrekare alanda 345 bin kişinin yaşadığını ve buraya çok yoğun saldırılar düzenlendiğini dile getirdi.

Bölgede hastane kalmadığını belirten Aydın, "Bölgede son 3 fırın kaldı, bunlarla da gıda malzemesi oluşturmak şu dönemde çok zor. Son çocuk doktoru öldü. Halep'te şu an 6 doktor kaldı. İnsanlar ölülerini defnedemiyor. Hastane önlerinde kalan ölülerinin vahşi hayvanlar tarafından parçalanmasının önüne geçmek için cenazelerin başında nöbet tutuyorlar." ifadelerini kullandı.

Aydın, İHH olarak buna kayıtsız kalmadıklarını, Halep'te kapana kısılan insanların ölmemesi için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Oluşturulacak farkındalık konvoyuna Türkiye'nin her yerinden katılım olacağına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda 14 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de Kazlıçeşme'den konvoy yola çıkacak. Konvoy, Türkiye'nin 81 vilayetinden aynı anda hareket edecek. İlk konvoyun toplanma bölgesi Sakarya olacak. Burada bir program organize edeceğiz. İkinci gün Konya'da konaklayacağız. 16 Aralık Cuma günü Reyhanlı'ya haraket edeceğiz. Cilvegözü Sınır Kapısı'na Türkiye'nin her yerinden insanlar gelecek. Tüm vatandaşlara çağrıda bulunuyoruz. Bu meselenin gündeme gelmesini istiyoruz."

Aydın, konvoya katılacak vatandaşların İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi ve temsilciliklere başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'e Yol Açın' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement