Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı - Son Dakika
Güncel

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde düzenledikleri operasyonda İsrail askerleriyle yaşanan çatışma sonucunda yeni esirler aldıklarını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü ise bunun doğru olmadığını iddia etti.

26.05.2024 02:11

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde bir operasyon düzenlediklerini belirterek İsrail askerlerini pusuya düşürerek yeni esirler aldıklarını duyurdu.

"İSRAİL ASKERLERİNİ TÜNELE ÇEKTİK"

El-Kassam'ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinden bir grubu Cibaliya'daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

Hamas, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerini esir aldığını duyurdu

"ASKERLER ESİR ALINDI"

Ebu Ubeyde, tünele çekilen İsrail askerleriyle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiğini ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde'nin konuşması sırasında, tüneldeki operasyon sırasında öldürülen bir İsrail askerinin kaldırılmasının yanı sıra İsrail askeri elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler paylaşıldı.

İsrail ordusunun, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esirler alındığı belirtilirken, esir askerlerin sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.

İSRAİL'DEN "DOĞRU DEĞİL" İDDİASI

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Daniey Hagari, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, askerlerin esir alındığına ilişkin açıklamanın doğru olmadığını iddia etti.

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Mehmet Alsa: Hamas demişse doğrudur 54 3 Yanıtla
    Ha Ye: Allah ın izniyle İsrail yok olacak 47 3
  • Şükrü null: rabbim bereket versin 24 1 Yanıtla
  • Nevzat A: Böyle haberler bize mutlu ediyor Allahın izniyle devamı gelecek İsrail bir bataklığa girmiş çırpınıyor. 19 1 Yanıtla
  • Salih Doğan: Allah yardımcıları olsun 19 1 Yanıtla
  • Memduh Zenol: EBU UBEYDE DEMİŞSE DOĞRUDUR 5 1 Yanıtla

Advertisement