Cumhurbaşkanı Erdoğan Yol Güzergahındaki Eylem Nedeniyle Toplantısına Yetişemedi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yol Güzergahındaki Eylem Nedeniyle Toplantısına Yetişemedi

G20 Zirvesi protestoları nedeniyle Almanya tam anlamıyla kaosa gömüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzergahındaki vinçli eylem nedeniyle toplantısına geç kaldı.

07.07.2017 18:47  Güncelleme: 20:25

Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan G20 Zirvesi devam ederken yapılan protestolar Almanya'da hayatı durdurdu.

YABANCI EYLEMCİLER GERİ GÖNDERİLDİ

Bu yıl Almaya'nın Hamburg kentinde toplanan G20 Zirvesi devam ederken yapılan protestolar ülkede hayatı durdurdu. Protestolar, liderlerin gecikmesine ve katılacakları programları iptal etmelerine sebep oldu. Hamburg polisi protestolar sırasında Fransa, Hollanda ve İsviçre'den aşırı sağcıları göz altına aldı. Bölgeye tren ve uçakla gelmeye çalışan bazı yabancı eylemciler ise geri gönderildi.

POLİS TAKVİYESİ YAPILDI

Hamburg şehri polis şefi Ralf Martin Meyer, zirvenin yapıldığı alanın etrafındaki sıkı polis korumasının protestocuların tüm şehre yayılmasına sebep olduğunu söyledi. Meyer, bu yüzden takviye polis birliklerini bölgeye sevkini istediklerini bildirdi. Halihazırda Hamburg'da bulunan 15 bin polise yardımcı olmak için daha fazla polis takviyesi gönderildiğini bildirdi.

ERDOĞAN EYLEMCİLER NEDENİYLE TOPLANTIYA GEÇ KALDI

Almanya Finans Bakanı Wolfgang Schaeuble, güvenlik nedeniyle Hamburg şehir merkezine gidişini iptal etti. ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump kentin tarihi limanında bir tura katılamayıp otelinde mahsur kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan güzergahındaki vincin üzerine çıkan bir şahıs yüzünde yolda bir süre bekledi ve toplantıya geç kaldı.

160 POLİS YARALANDI

Hamburg İçişleri Bakanı, protestocuların Hamburg'da yaşanan arbedede160 polisi yaraladı, araçları, barikatları ve çöp kutularını kundakladı. Liderlerin "Ortaklar" programı yine protestocular yüzünden ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yol Güzergahındaki Eylem Nedeniyle Toplantısına Yetişemedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Yol Güzergahındaki Eylem Nedeniyle Toplantısına Yetişemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement