Hamburg'da Levent Kırca Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Hamburg'da Levent Kırca Rüzgarı

Hamburg\'da Levent Kırca Rüzgarı

Hamburglular Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tiyatrocu Levent Kırca'nın oyunu 'Azınlık' ile yaşadı.

30.10.2012 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamburglular Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tiyatrocu Levent Kırca'nın oyunu 'Azınlık' ile yaşadı.

HAMBURG ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (HADD) Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Levent Kırca Tiyatrosu 'Azınlık' adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Eimsbüttel semtindeki Delphi Showpalast'da sahnelenen politik güldürü izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ünlü komedyen Levent Kırca'nın hem yazıp hemde oynadığı oyunda Silivri'den Sivas davasının zaman aşımına uğramasına kadar önemli konulara değinildi. Kendine has esprileri ile izleyicileri gülmekten kırıp geçiren Kırca, oyun sonunda tiyatroseverler tarafından uzun süre ayakta karşılandı.

Coştur 'Kalbimiz Türkiye'de atıyor'

Oyunun sonunda Kırca'ya teşekkür için bir bira kupası hediye eden HADD Başkanı Coşkun Coştur 'Sizlerle bugün Cumhuriyet coşkusunu burada yaşamanın çok özel bir anlamı var. Her ne kadar gurbette olsakda kalbimiz Türkiye'de atıyor. Levent Kırca gibi bir yurtseveri aramızda görmek bizi onurlandırdı' dedi.

Kırca ' Gurbetçilerle tiyatro ile iletişim kuruyoruz'

Oyun sonrası kulisde konuştuğumuz Kırca 'Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. 29 Ekim yasaklandı ancak o kadar büyük tepki çekti ki bunun yasakla engelenemeyeceği anlaşıldı. Hükümet geri çekilmek zorunda kaldı. Bir anlamda golü yedi' dedi. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmasının önemine dikkat çeken Kırca, 'Yurt dışında yaşayan insanlarımız ile tiyatro ile iletişim kurabiliyoruz. Onların sıla hasretlerini bu dille gideriyoruz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg'da Levent Kırca Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement