Hamzabeyli ve Kapıkule'de Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Hamzabeyli ve Kapıkule'de Bayram Yoğunluğu

Hamzabeyli ve Kapıkule\'de Bayram Yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini Bulgaristan'da geçirmek isteyenler Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu.

13.10.2013 13:56  Güncelleme: 23:56

Çıkış işlemlerinin yapıldığı peronlarda araç kuyruğu oluşurken, tatilciler, yurt dışından getirilecek kurban etleri için 5 kilo sınırının kaldırılmasını istedi.

Kurban Bayramı nedeniyle verilen uzun tatil gümrük kapılarındaki yoğunluğu da arttırdı. Tatillerini Bulgaristan'da geçirmek isteyenler, Hamzabeyli ile Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruk oluşturdu. Bulgaristan tarafındaki işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nın çıkış işlemlerinin yapıldığı peronlarda kuyruklar uzamaya başladı.

Tatilciler, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı kişi başı 5 kilo kurban eti sınırlamasına tepki göstererek sınırlamanın kaldırılmasını istedi. Bulgaristan'a akrabalarını ziyaret gittiğini anlatan Ahmet Yavuz, "Kalabalık bir aileyiz, kişi başı 5 kilo sınırlama bize yetmiyor. Gelirken et getirmek istiyorum ama sınırlama var. Millete neden zorluk çıkarıyorlar" dedi.

VAKUMLI AMBALAJ ŞARTI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından Türkiye'ye kişi başı 5 kilo et getirilmesine izin verileceğini söyledi. Yurt dışından Türkiye'ye et getirmenin 3 temel kuralı olduğunu ifade eden Yalçın, "Yurt dışında kurban kesmek isteyenlere engel yok, ancak Türkiye'de getirmek istediklerinde sıkıntı yaşıyoruz. Yurt dışında kurban kesenler için Türkiye'ye getirmenin bazı kuralları var. Geçen yıl taviz vermemiştik, bu yıl da taviz verilmeyecek. Bu kurallar Türkiye'de yaşayanların sağlıklarını koruyabilmek için konuldu, kimseye zorluk çıkarma gibi niyetimiz yok. Kurban eti getirebilmek için en az 3 gün yurt dışında kalmaları gerekiyor. Ayrıca etler kesinlikle vakumlanmış ambalajlarda getirilmeli. Kişi başına da en fazla 5 kilo getirilmesine izin veriliyor. Geçen yıl da bu şekildeydi. Bu şartlar dışında yurt dışından Türkiye'ye kurban eti getirilemez" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamzabeyli ve Kapıkule'de Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement