Hastane Acil Servislerinde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Hastane Acil Servislerinde Bayram Yoğunluğu

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Genel Sekreteri Prof. Dr. Behçet Al, "Acil Servis başvuruları uzun süren tatillerde, bayram tatillerinde daha çok oluyor.

31.08.2017 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Genel Sekreteri Prof. Dr. Behçet Al, "Acil Servis başvuruları uzun süren tatillerde, bayram tatillerinde daha çok oluyor." dedi.

Al, yaptığı açıklamada Türkiye'de acil servislerin çok yoğun olduğunu belirterek, 9-10 günlük bayram tatilinde de bu yükün daha da arttığını söyledi.

Bu durumun genellikle insanların hangi durumlarda acil servise gitme konusunda fikir sahibi olmamasından kaynaklandığına dikkati çeken Al, "Acil servis hizmeti ihtiyacı olmadığı halde 'işi çabuk halloluyor' diye suistimal ediliyor. İnsanlarımızın acil servise ne zaman gitmeleri gerektiği konusunda ciddi bir kampanya yapmamız lazım. Hangi konularda gitmemesi gerekiyor anlatmamız gerekiyor." dedi.

Acil servislere çok kolay ulaşıldığı için yoğunlukların arttığını dile getiren Al, şunları kaydettti:

"Bir insan bir günde isterse beş hastanenin acil servislerine başvurabilir. Hiçbir engel, kısıtlama yoktur. Bu ülkenin gelişmişliğini, hizmete ulaşması konusunda iyi bir şeydir. Ancak acile kolay ulaşılması suistimallere sebep oluyor. Acil servis hizmet ihtiyacı olmadığı halde bir poliklinikte halledeceği işi, acil serviste birkaç saatte hallediyor. Acil servis hizmeti alınmasını engellemek istemiyoruz. Suistimalleri engelleyecek önlemler alınmasını istiyoruz. Acil Servis başvuruları uzun süren tatillerde, bayram tatillerinde daha çok oluyor. Bu anlaşılır bir şey. Çünkü bu tür durumlarda bütün poliklinikler kapalı olur. Bu yoğunluğu bekliyoruz ama beklentimizin de ötesinde başvuru oldu. Bayram tatilinden dolayı son iki gün, tatil olmayan günlere kıyasla acil servis başvurularımız yüzde 30 civarında artmış. Bu durum devlet hastanelerinde yüze 40-50 civarlarında."

Hastane Acil Servislerinde Bayram Yoğunluğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastane Acil Servislerinde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement