Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğrenecek - Son Dakika
Güncel

Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğrenecek

Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğrenecek

İzmir’de, işitme engelli kişilere daha kaliteli tıbbi hizmet vermek adına İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve araştırma görevlilerinden oluşan gönüllü ekibi işaret dili dersleri alacak.

22.02.2015 12:53

İzmir'de, işitme engelli kişilere daha kaliteli tıbbi hizmet vermek adına İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve araştırma görevlilerinden oluşan gönüllü ekibi işaret dili dersleri alacak.

İşitme engelli vatandaşlara daha iyi bir tıbbi hizmet için yola çıkan ekip, işaret dili eğitimlerini, İşaret Dili Eğitimcisi Eğitmen Kutan Özer'den alacak. Bu konuda duyarlı bir çalışmaya imza atan öğrencilerini tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas da temel işaret dili eğitiminin Tıp Fakültesi dönem üç öğrencilerinin rutin eğitim programına ekleneceğini, genişletilmiş İşaret Dili Eğitiminin de seçmeli ders olarak programa konulacağını ifade etti.

Prof.Dr.Malas, engelli vatandaşlara hizmet sunumu açısından Tıp Fakültesi olarak bir ilke imza atacaklarını belirterek "Öğrencilerimiz işaret dili eğitimleriyle işitme engelli hastalarıyla doğrudan iletişime geçmiş olacak. Genç doktorlarımız bu sayede tespit, tetkik ve tedavi aşamalarında hastasıyla etkili bir iletişime geçebilecek" diye konuştu.

ENGELLİLER HASTANELERDE ZORLUK ÇEKMEYECEK

Eğitmen Özer, işitme engeli bulunan kişilerin hastaneler ya da sağlık problemi yaşadıklarında kendilerini anlayabilecek ve iletişim kurarak doğru tedaviyi uygulayabilecek hekim ve hekim dışı sağlık personelinin azlığından dolayı ciddi mağduriyetlere sebep olduğunu belirtti.

Dönem III Koordinatör Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Can ise geleceğin hekim adayları ve Aile Hekimliği Kliniğinin bu hassas konuda eğitimlerinin aralıksız devam edeceğini, eğitimlerin sonunda hastane yönetimi tarafından uygun görülmesi durumunda yine bir ilk olarak açılacak Engelli Polikliniğinde ilk sağlık hizmetlerini verebileceklerini belirtti - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğrenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement