Hastaneye Tarih Engeli - Son Dakika
Güncel

Hastaneye Tarih Engeli

Hastaneye Tarih Engeli

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, hastane yapılması için bağışlanan arazide tarihi kalıntılar ortaya çıktı.

15.03.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, hastane yapılması için bağışlanan arazide tarihi kalıntılar ortaya çıktı.

Halil Özer isimli hayırsever bir vatandaş hastane yapılması için kendi arazisini bağışladı. Şekerkaya mevkiinde 7 bin metrekarelik arazinin inceleme kazılarında tarihi kalıntılar ortaya çıkınca inşaat durduruldu. Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü, "kalıntı çıkan yerlerin muhafazası halinde kalan alana hastane yapılabilir" raporu verdi. Ancak kalan yer hastane yapımı için yeterli olmayınca, başlatılan inşaat çalışmaları durduruldu. AK Parti İlçe Başkanlığı, Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Yüksek Kurul'a itiraz etti. Beklenen karar Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'ndan geldi. 27.02.2013 tarihli 143 nolu kararla Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün itirazı haklı bulunarak onaylandı ve bağışlanan araziye 100 yatak kapasiteli hastane yapma planları suya düştü.

Tam teşekküllü bir hastane yapılamamasından şikayet eden vatandaşlar, 21. yüzyılda yeterli sağlık hizmeti alamamaktan yakındı. Bakanlık tarafından Lapseki ilçesine ayrılan ödeneğin gelmesine rağmen hastanenin bir türlü yapılamaması vatandaşlar tarafından "para var, hastane yok" şeklinde yorumlandı.

Çardak beldesinde ve Adatepe köyünde oturan vatandaşlar ise hastanenin Lapseki-Çardak arasında uygun bir yere yapılmasının daha mantıklı olacağını belirterek, "Lapseki nüfusunun büyük çoğunluğu bu bölgede oturuyor, uzak bir hastanede hizmet verimli olmaz" dediler.

AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, Lapseki'ye modern bir hastane kazandırmanın namus borçları olduğunu söyledi. Bu arada, Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de söz konusu arazide incelenmelerde bulundu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastaneye Tarih Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement